Entes Elektronik’te yüzde 15 zam

Entes Elektronik işçileri MİB’e gönderdikleri mesajda tepkiler sonucu yüzde 15 zam yapıldığını belirterek “Biz işçiler yan yana gelirsek aslında yapamayacağımız şey yok” dedi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Ağustos 2024
  • 21:30

Entes Elektronik işçileri MİB’e gönderdikleri mesajda tepkiler sonucu yüzde 15 zam yapıldığını belirterek “Biz işçiler yan yana gelirsek aslında yapamayacağımız şey yok” dedi.

Metal İşçileri Birliği’nin (MİB) sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Entes Elektronik işçileri diyor ki…

Temmuz’da asgari ücrete zam yapılmadı. Ama çarşıdan pazara her şeye fazlasıyla zam geldi. Biz de ücretlerimize zam yapılmasının zorunlu olduğunu konuşuyorduk. Sözde şirket zam yapmayacaktı. Ama Dudullu OSB' deki birçok fabrikada işçilerin tepkilerinden dolayı zam yapıldığından haberdardık. Çünkü işçilerin daha büyük mücadeleler vermelerinden korkuyorlardı.

Entes Elektronik'te de %15 zam yapıldı. Çok iyi biliyoruz ki, bu zam işçilerin tepkilerinin büyümesinden olan korkunun sonucudur. Entes patronu zam yapmak zorunda kaldı çünkü mavi-beyaz yaka ayrımı olmaksızın tüm bölümlerde işçilerin zam talebi yükseldi.

Yüzde 15 zam ile hayatımızda çok bir şeyin değişmeyeceğini biliyoruz. Temmuz ayının zammını gasp ettiler. Ağustos ayından itibaren başlayacak. Ama, işçileri açlık sınırında ücretlere mahkûm eden bir patronun sahte ‘yaza merhaba partilerinin’ de bizi susturamayacağını, kandıramayacağını da görüyoruz. İktidar ve patronlar el ele vermiş, bizi sadaka verir gibi ücret zamları ile geçiştirmeye çalışıyorlar. Dün cebinden harçlık çıkarır gibi işçiye, emekliye zam verdiğini iddia eden iktidarın politikalarını şimdi de patronlar yapıyor.

Biz, sadaka değil hakkımızı yani insanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz. En azından 60 bin TL'yi geçen yoksulluk sınırının altında kalmamalıdır. Biz işçiler yan yana gelirsek aslında yapamayacağımız şey yok. Şimdi birbirimiz için birliğimizden gelen güçle davranalım.”