Emekçiler sürgün protestosuna devam ediyor

İzmir’de Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) sürgün protestolarına bugün de devam etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Mayıs 2020
  • 23:07

İzmir’de Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS) sürgünlere karşı başlattıkları oturma eylemleri bayramdan sonra da devam ediyor.

“Evde Hayat TCDD Sürgün var” yazılı pankartın açıldığı eylem her gün saat 12.00- 13.00 arası Alsancak İzban çıkışında yapılıyor. 

BTS üyeleri bugün de kurum temsilcileri ile açıklama yaparak sürgünleri protesto ederek oturma eylemi yaptı.

BST Şube Başkanı Erdal Akyol, “rotasyon” uygulaması adı altında hiçbir gerekçe gösterilmeden TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ile Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı Abdullah Özcanlı’nın sürgün saldırısını devreye soktuğunu belirtti.

Kendisinin de içerisinde bulunduğu 84 çalışanın sürgün edildiğini belirten Akyol,  sürgün politikalarına karşı mücadelenin süreceğini ifade etti. Sürgün edilen arkadaşlarının yerine işin ehli olmayan kişilerin alındığını söyleyen Akyol, geçmişte yaşanan tren kazalarını hatırlatarak “Bu uygulamalar yolcuların da hayatı ile oynamak anlamına gelmektedir” dedi. 

DHMİ Genel Müdürlüğünde de 200’e yakın çalışanın usulsüz olarak hülle yoluyla atamasının yapıldığını dile getiren Akyol, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na seslenerek sürgünlere son verilmesini istedi.

Açıklama sonrası bir saat oturma eylemi, havanın yağmurlu olması ve yerlerin ıslak olması nedeniyle halaylar çekilerek sürdürüldü. Halaya tahammülsüzlük gösteren polis, “sosyal mesafa kurallarına uymuyorsunuz” diyerek eylemi bitirme dayatmasında bulundu. 

BTS üyeleri açıklamalarını bir saatlik süre dolana kadar devam ettirerek halaylarını çekmeye devam ettiler. Marşlar ve sloganlar ile devam eden eylemde sık sık, “Sürgünler bizi yıldıramaz!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!” sloganları atıldı. Daha sonra eylem tekrar aynı saatte, aynı yerde buluşma çağrısıyla bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir