Eaton işçilerinden kitlesel yürüyüş

Çerkezköy’de kurulu Eaton’da Petrol-İş üyesi yüzlerce işçi, patronun sendikayla masaya oturmamasına karşılık fabrika önünden Çerkezköy merkeze yürüdü.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 12 Haziran 2015
  • 19:08

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve kauçuk üretimi yapan Eaton’da patronun Petrol-İş ile sözleşme imzalamaması protesto edildi. Yüzlerce Eaton işçisi, fabrika önünde bir araya gelerek yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Sloganlarla fabrika yönetimini protesto eden işçilere Türk-İş yöneticileri de destek verdi.

Petrol-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, patronun sendikaya olumsuz cevap vermesi nedeniyle 10 kilometrelik bir yürüyüş yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“EATON işverenin sendikaya olumlu cevap vermemesi nedeniyle 10 kilometre yürüyerek Polimer işverenini protesto ediyoruz. İşverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle her an greve çıkabiliriz. Geçmişte yaptığımız fedakarlıkların karşılığı bu olmamalıydı. Biz hakkımızın karşılığını almak istiyoruz. Polimer alın terimiz sayesinde sayılı şirketler arasına girdi. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığı yatırımlarla övünürken işçisini görmezlikten gelemez. Haklıyız ve hakkımız olanı gerekirse grevle alırız.”

Türk-İş Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak ise şöyle konuştu:

“Eaton (Polimer) işçileri  bu haklı davasını kazanacaktır. Buradan fabrika yönetimine sesleniyoruz, kapalı perdeler arkasında değil masaya oturup konuşalım. Polimer işvereni şunu bilmeli ki bu işçilerin sabırlarını test etmeye kalkmasınlar. Türk-İş’e bağlı tüm sendikalar bu onurlu direnişe maddi manevi destek verecektir.”

 

“Greve gideceğiz”

Petrol-İş Genel Sekreteri Ali Ufuk Yaşar da fabrikadaki durum karşısında yapacaklarına dair şunları söyledi:

“Üyelerimizin bu haklı haykırışı her şeyi anlatıyor. Bundan böylede tavrımız kesin ve kararlı olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın bu gün birlik ve beraberliğimizin örneğini verdiniz. 17 Haziran’da da masaya oturum hakkımızı vermezlerse greve gideceğiz. Bu işverenin son şansıdır. Ve biz de son kez buradan işvereni uyarıyoruz.”

Eyleme metal işçilerinin kanını emen Türk Metal’in Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın katılması da dikkat çekti.