Dört kentte iş cinayeti, iki ilde de ‘iş kazası’

Mersin, İstanbul, Balıkesir ve Antalya’da iş cinayetleri yaşanırken Sinop ve Elazığ’da da iki işçi yaralandı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 15 Nisan 2019
  • 18:34

Sermayenin sömürü ve kölelik düzeni iş cinayetleri ile can almayı sürdürürken denetimsizlik ve önlemlerin alınmaması ise işçi katliamlarının aralıksız sürmesine hizmet etmeye devam ediyor.

Mersin'in Anamur ilçesinde asansör bakım işinde çalışan Nuri Serbest yaşamını yitirdi.

Akdeniz Mahallesi'ndeki bir apartmanın asansör bakımını yaptığı sırada kabin ile duvar arasına sıkışan 28 yaşındaki Serbest yaşamını yitirdi. Serbest’in cansız bedeni olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından morga kaldırıldı.

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde ise bir inşaat işçisi yaşamını yitirdi. Samsunlu olduğu belirtilen Hasan Demirtaş isimli işçi yüksekten düşerek can verdi.

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nda ise mermer ocağında bir kişi yaşamını yitirdi. Hikmet Şahin taş kesme makinesine ait telin koparak göğsüne çarpması sonucu yaralandı. Şahin kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ancak Şahin’in ocakta çalışmadığı arkadaşlarını ziyarete geldiği sırada kaza geçirdiği ve yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Antalya Kepez’de Sur Yapı inşaatında çalışan 28 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi. Ferman Keser isimli işçi inşaatın 11. Katında çalıştığı sırada düşerek yaşamını yitirdi. Keser’in Van'ın Erçişli olduğu belirtildi. 

Sinop’ta ise bir işçi akıma kapılarak yaralandı. Kefevi Mahallesi’ndeki bir inşaatta çalışan Erkan Avcı elektrik akımına kapılarak yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Avcı, buradan da Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Elazığ’da da krom madeninde yaşanan göçük sonucu bir işçi yaralandı. Kef Bölgesindeki ocakta bulunan galeride yaşanan göçüğün altında kalan Muhsin Aydoğan arkadaşları tarafından göçükten çıkarıldı. Aydoğan ambulansla hastaneye kaldırıldı.