Direnişler sürüyor

Sputnik Türkiye, Aluform Pekintaş, Ataşehir Belediyesi, Agrobay Seracılık, İBB, Corning Kablo, Burda Bebek, ODTÜ’de işçilerin hakları için başlattığı direniş ve grevler sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Kasım 2023
  • 23:30

Sputnik Türkiye, Aluform Pekintaş, Ataşehir Belediyesi, Agrobay Seracılık, İBB, Corning Kablo, Burda Bebek’te işçilerin hakları için başlattığı direniş ve grevler sürüyor.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Sputnik Türkiye arasındaki TİS görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle grev kararı alan ardından işten atılan gazetecilerin grevi 97’inci gününde sürüyor. Süzer Plaza önünde devam eden grevin 96’ncı gününde BirGün çalışanları dayanışma ziyaretinde bulundu. Sputnik çalışanları işe geri dönmek ve sendikalı çalışmak talebiyle grevi sürdürüyor.

Düzce’de Türk Metal’e üye olduğu için kod 25 ve kod 29 ile işten atılan Aluform Pekintaş işçilerinin direnişi 397’inci gününde her iki fabrikanın önünde devam ediyor.

Zorla emekli edilerek 28 Eylül’de işten çıkarılan Ataşehir Belediyesi işçilerinin direnişi 51’inci gününde devam ediyor. Belediye önündeki direnişi sürdüren işçiler şunları ifade etti:

Zorunlu emeklilik 3 Mart'ta 7438 sayılı kanun ile kaldırıldı! Emeklilik dayatmasıyla ekmeğimizden edildik! Çözüm üretecek misiniz, yoksa susmaya devam mı edeceksiniz?”

İzmir Bergama-Dikili yolu üzerinde bulunan Agrobay Seracılık’ta Tarım-Sen’e üye olduğu için hakları gasp edilerek işten atılan işçilerin direnişi sürüyor. Gasp edilen haklarını almak için mücadele eden işçileri direnişin 90’ıncı gününde Dikili, Bergama ve Ayvalıklı kadınlar dayanışma ziyaretinde bulundu.

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Tembelova'da bulunan Corning Kablo’da DİSK Lastik-İş üyesi işçilerin grevi 14 Temmuz'dan bu yana 131 gündür devam ediyor.

Raporluyken hakkında tutulan asılsız tutanak yüzünden işten atılan İBB-İsper işçisi Tülay Çal, Saraçhane'de bulunan İBB binası önünde direnişi sürdürüyor. 14 gündür direnen Çal şunları ifade etti:

“Yaşamak için çalışmak, çalışmak için işimi geri istiyorum! Kimse pes edeceğini sanmasın. Saraçhane'de başladığım mücadeleme İstanbul'un her yerinde devam edeceğim.”

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 2.OSB’de bulunan Burda Bebek’te Petrol-İş’e üye olduğu için işten atılan işçilerin direnişi 2. gününü geride bıraktı. Petrol-İş Düzce şubesine üye olan ve işten atılan 7 işçi fabrika önünde halaylarla, horonlarla direnişi sürdürüyor.

ODTÜ Rektörlüğü tarafından hakları gasp edilerek işten atılan yemekhane işçisi Serdal Delibal direnişini 6’ıncı gününde sürdürüyor. İşine geri dönmek için kütüphane önünde her gün 12.00-18.00 arası nöbet tutan Delibal direnişin 5. gününde yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Biz hakkı hak biliriz yoluna kurban oluruz, dün doğduk bugün ölürüz diyen gelsin işte meydan. Bizim meydanımız burası. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Okul idaresine seslenen Delibal, müzakereye hazır olduğunu duyurdu. Delibal aynı zamanda avukatların kendisi için imza kampanyası başlattığını ve destek beklediğini söyledi.