Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde şiddet protestosu

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde Dr. Ahmet Azizoğlu’nun hasta yakınlarının saldırısına uğraması sağlık örgütleri tarafından protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Ağustos 2018
  • 17:53

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Dr. Ahmet Azizoğlu’nun hasta yakınlarının saldırısına uğraması Diyarbakır Tabip Odası (DTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Diş Hekimleri Odası (TDB) ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Asistan Birliği tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Hastanenin acil servis binası önünde yapılan basın eylemde söz alan TTB Merkez Konsey Üyesi Halis Yerlikaya, Döner sermaye uygulamaları ve hastaya verilen sürenin az olmasının sağlıktaki şiddetin asıl nedenleri olduğunu belirterek “artık yeter!” dedi.

Sağlık örgütleri adına basın açıklamasını okuyan TTB Üyesi Mustafa Mesutkaya ise son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddete dikkat çekerek önlem alınmasını istedi.

Mesutkaya, son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarını hatırlatarak “son 20 gün içerisinde sağlıktaki şiddet nedeniyle ciddi anlamda yaralandılar, bazıları günlerce yoğun bakımda kaldı” dedi.

Sağlık kuruluşlarında her gün ortalama 30 şiddet vakası yaşandığını belirten Mesutkaya,  bu şiddet olaylarını önlemek için Meclis’e teklif sunduklarını hatırlatarak şunları dile getirdi: “Bizler yaşatmaya çalışırken yaşamlarımızdan olmak istemiyoruz. Türk Tabipleri Birliği’nin defalarca dile getirdiği Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası’nın bir an önce çıkarılarak şiddet uygulayanlara hapis cezasının yasallaşması sağlanmalıdır. Çarpıtılmış sağlık anlayışıyla sağlık emekçisi ve hasta yakınlarını karşı karşıya getiren politikalardan vazgeçilmelidir. Sağlık kuruluşlarında çalışma arkadaşlarımızın güvenliğinin sağlanması için caydırıcı, önleyici ve gerçekçi önlemler bir an önce hayata geçirilmelidir.”

Mesutkaya, “Bu uyarılarımızın ve önerilerimizin hayati önem arz ettiğini tekrarlıyoruz. Ölmek istemiyoruz. Yaralanmak, hakaretlere maruz kalmak istemiyoruz.  Bu şartlarda çalışmak istemiyoruz” diyerek taleplerinin takipçisi olacaklarını ve bunun için mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak açıklamayı sonlandırdı.

İLİŞKİLİ HABERLER