DGD-SEN Başkanı Bostancı’dan eylem

DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı, Roche İlaç önünde eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Kasım 2016
  • 13:34

Sendikal faaliyet yürüttüğü için işten atılan DGD-SEN Başkanı Murat Bostancı, bugün Zincirlikuyu’daki Roche İlaç Genel Merkezi önünde eylem yaptı. Saat 12.30’da başlayan eylem öncesi Murat Bostancı yaptığı konuşmalarla Roche İlaç’ı teşhir etti, direniş ve işten atılma sürecini anlattı.

Saldırının bahanesi “mesailere kalmama” yalanı

“İşçinin işçiden başka dostu yok” diyen Bostancı, OHAL’de işçi çıkarmanın sözde yasak olduğunu hatırlatarak, bunun uygulanmadığına ve yasakların da yalnızca işçilere karşı geçerli olduğuna dikkat çekti.

Saat 12.30’da destekçi güçlerle yapılan eylemde ise basın açıklaması Murat Bostancı tarafından okundu. Basın açıklaması işten atma saldırısı hakkında bilgi verilerek şu ifadelerle başladı: “Son olarak 5 buçuk ay süresince gecemi gündüzüme katarak emek ettiğim ve anayasal hakkım olan örgütlenme faaliyetlerini yürüttüğüm Bomi deposundan 13 Ekim itibariyle işten atıldım. Patronlar her daim yaptıkları gibi sendika üyeliği ve sendika başkanlığı sebebiyle işten attıklarını gerekçe göstermediklerinden mesailere kalmadığım bahanesini kullandılar. Oysa ben bu 5 buçuk ayda yıllık 270 saat mesai sınırını çoktan aşmış, ailemi ve çocuklarımı görememe pahasına haftasonları da dahil bu depoda ter dökmüştüm.

“Roche sözlerini tutmadı”

Açıklamanın devamında direnişin 16. günü sendikalı olduğu için Pervin Karakaya isimli işçinin de işten atıldığını belirten Bostancı, şirket ile yaptıkları görüşmede sorunların 1 hafta içinde çözüleceğinin söylendiğini, ancak hiçbir adım atılmadığını belirtti.

Bostancı basın açıklamasını mücadeleye devam edeceklerini söyleyerek ve şu talepleri sıralayarak sonlandırdı: “İşten atmalara son verilecek. Taşeron firmalar gidecek. tüm işçiler Bomi kadrosuna geçirilecek. Sendika protokol ile tanınacak.”

Basın açıklamasından sonra ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da bir destek konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından sonlanan eylemde “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul