DGC Lojistik direnişi sonlandırıldı

İnsanlık dışı koşullara karşı geldiği için işten atılan DGC Lojistik işçisi Fırat Kılıç, depoda çalışma koşullarına başlattığı direnişi beşinci gününde sonlandırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Ekim 2021
  • 21:00

DGC Lojistik işçisi Fırat Kılıç direnişini 5. gününde sonlandırdı. İnsanlık dışı koşullara karşı geldiği için işten atılan DGC Lojistik işçisi Fırat Kılıç, depoda çalışma koşullarına direniş ile yanıt verdi. Taşeron işçisi olan Fırat Kılıç, 5 günlük direnişi ile taşeron sistemini teşhir etti.

 

Direnişin son iki gününde de öğle yemeği ve çay molasında işçilere seslenildi. Bugün depo önünde gerçekleştirilen eylemle direniş sonlandırdı. Fırat Kılıç, bugün depo önüne açıklamasını yapmaya geçmeden önce İşçi  Emekçi Mitingi bileşenleri ile Mitsuba ve Alba direnişlerini ziyarete katıldı. Ardından hep birlikte DGC Lojistik depo önüne gelindi. Burada atılan sloganlar ve halaylarla direniş başladı.

 

Saat 15:30'da çay molasında içerideki işçilere seslenen açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamasında baskının, adaletsizliğin ve sömürü sisteminin işçi ve emekçileri açlığa, borca, sefalete ve yoksulluğa sürüklemesine izin verilmeyeceğini ifade ederek, "Bu düzene karşı tek çıkış yolumuz örgütlenmektir” dedi. Kendisinin yaşadığı problemlerin tüm depo işçilerinin yaşadığını aktaran Kılıç, kendisinin depo önündeki direnişe başlamasının sadece kendi bireysel direnişi olmadığını tüm depo işçileri adına ses yükselttiğini ifade etti. Açıklama sırasında içerde çalışan patron yanlısı bir işçi, depo önünde yapılan açıklamanın içerde duyulmaması için kendi aracından yüksek sesle müzik açtı. Cay molasındaki işçilere bu durumu teşhir eden konuşmalar yapıldı. Eylem 24 Ekim Pazar günü Kartal Meydanı'nda gerçekleştirilecek miting çağrısı yapıldı.

 

Direnişin son günü coşkulu sloganlar ve halaylarla sonlandı. Eylem boyunca "Depo işçisi köle değildir!", "Direne, direne kazanacağız!", "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız!", "Susma haykır taşerona hayır!", "Köle değil işçiyiz, örgütlüysek güçlüyüz!", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz!" sloganları atıldı. 

Kızıl Bayrak / Gebze