DEV TEKSTİL: MİB yalnız değildir!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Birleşik Metal-İş Genel Kurulu'na katılmak isteyen MİB'lilere yönelik sendika bürokratlarının yaptığı saldırıya dair açıklama yayınladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Aralık 2015
  • 13:37

Birleşik Metal-İş 19. Genel Kurulu'na katılmak isteyen Metal İşçileri Birliği çalışanları, dün sendika bürokratlarının saldırısına uğramıştı. Yaşanan saldırıyla ilgili Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) bugün bir açıklama yayınladı.

Birleşik Metal-İş bürokratlarının gerçekleştirdiği saldırıyı kınayan DEV TEKSTİL, eski ve yeninin farkının Greif direnişinde görüldüğünü, bugünün sendika yöneticilerinin uzlaşmacı, icazetçi çizgisinin ihanetçi tutumlara yol açtığını belirtti. Bu tutumun arkasında, eskiyen düzenlerini işçi sınıfının yıkması olduğunu ortaya koyan DEV TEKSTİL, bu bürokratların, burjuva partileri gibi koltuk ve rant derdine düştüklerinin altını çizdi.

Saldırıya uğrayan MİB'lilere geçmiş olsun dilekleri iletilerek, dayanışma içerisinde olunacağı vurgulanan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“MİB yalnız değildir!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası yönetici ve delegelerinin Metal İşçileri Birliği (MİB) üyelerine yönelik fiziki saldırısını kınıyoruz. MİB ve üyelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyoruz.

Sendikamızı kuruluş sürecine temel olan Greif Direnişi’nde işçi sınıfı mücadelesinin tarihi iki gerçeği net olarak gördü. Eski ve yeninin farkını. Türkiye işçi sınıfının yarattığı devrimci geleneği, bugünün sendika yöneticileri maalesef temsil edemiyor. Kimi yerde icazetçi ve uzlaşmacılık çizgisinin de ötesinde ihanetçi tutumun yürütücüleri oluyorlar.

Açık ve şeffaf olmayanlar, sendika yöneticiliğini bir çıkar şebekesi haline getirenler, elbette ki yolsuzluk tartışmaları arasında çürümekle yüz yüze kalırlar. Sınıfın militan çıkışlar yaşayarak eski düzeni yıktığı bir evrede, sadece arkadan arkaya rant elde etmeye çalışırlar. Niçin? Seçimi, dolayısıyla koltuğu kaybetmemek için. Aynı burjuva partileri gibi.

İşçi sınıfının insanca yaşanacak bir dünya mücadelesinin çıkarlarına hizmet etmeyen sendika kurullarının, kapıya nöbetçi dikerek, devrimci işçileri salona aldırmayarak kendi tutumunu göstermesi hiç şaşırtıcı olmamalıdır. Eleştiriden yalnızca yalanı olanlar korkar.

Metal İşçileri Birliği, metal fırtınasındaki öncü rolüyle Birleşik Metal İşçileri Sendikası yöneticilerine ve delegelerine, istemeseler de yol gösteriyor. Değil sendika bürokratları, sermaye devletinin saldırıları dahi MİB’i engelleyememiştir.

Biz Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası olarak, Metal İşçileri Birliği’nin yanında olduğumuzu belirtiyor, işçi sınıfının devrimci geleneğini ne pahasına olursa olsun savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz. Tüm işçi ve emekçileri de gelecekleri ve haklarını savunmak adına, sınıfın devrimci gelenek ve değerlerini sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası

İLİŞKİLİ HABERLER