DERİTEKS yöneticileri Binali Yıldırım’la aynı masada

Binali Yıldırım, ‘meclis başkanı’ sıfatıyla Tuzla Belediyesi Ay Yıldız Sosyal Tesisleri’nde DERİTEKS yöneticileriyle buluştu. Kahvaltılı etkinlik tepki çekti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 03 Şubat 2019
  • 17:03

Meclis başkanı olmayı sürdüren Binali Yıldırım, bugün Tuzla Belediyesi Ay Yıldız Sosyal Tesisleri’nde DERİTEKS yönetici ve üyeleriyle kahvaltı etkinliği yaparak buluştu.

Etkinlikte söz alan DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi konuşmasına Yıldırım’a buluşma için teşekkür ederek başladı. Servi, konuşmasının devamında, DERİTEKS’in içinde bulunduğu yetki sorununa ilişkin çözüm beklediklerini ifade etti.

Tuzla tersanelerinde en son gerçekleşen 2 işçinin hayatını kaybetmesinden kaynaklı duydukları üzüntüyü ifade eden Servi, Tuzla ilçesine bağlı olan ve deri ve tekstil işçilerinin yoğun bir şekilde oturduğu Konaşlı Mahallesi için yapılmak istenen imar planına ilişkin kapsayıcı bir çözüm beklediklerini ve bölge sakinlerinin mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti.

Servi’nin ardından söz alan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, bölgede yapılmak istenen imar değişikliği ile ilgili geçmişten bugüne olan düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Son sözü Binali Yıldırım aldı. Yıldırım, yetki sorunu konusunda Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın çabaları olduğunu belirterek 2016 yılında yapılan düzenleme ile ilgili talimatı kendisinin verdiğini ifade etti ve “Çözüm mü istiyorsunuz, siz istiyorsanız biz de yaparız” diyerek, sorun çözücü rolüne girdi. Aynı sorun çözücü rolünü Konaşlı Mahallesi'ne ilişkin yaptığı açıklamada da devam ettirdi.

Konuşmaların ardından kahvaltıya geçilerek etkinlik bitirildi.

“40 yıl aç kalsak da ilişmeyiz iktidar sofralarına”

DERİTEKS yöneticilerinin Binalı Yıldırım’la buluşması tepkiyle karşılaştı. Sendikanın sosyal medya sayfasında yapılan duyurunun altına yorumlarda bulunan kullanıcılar, sendika yöneticilerinin gerici iktidarın temsilcileriyle bir araya gelmesini kınadı. Bir sosyal medya kullanıcısı, “20 sene emek harcadığım ve eski bir Deri-İş sendikacısı olarak diyeceğim tek kelime ile yazıklar olsun” derken, “12 Eylül’ün karanlığında bile boyun eğmeyen Deri-İş sendikası sınıf sendikacılığından Binali Yıldırım sendikacılığına yatay değil dimdirek geçiş yapmış” diye ekledi.

Başka bir kullanıcı ise “40 yıl aç kalsak da ilişmeyiz iktidar sofralarına. Bu ne sefilleşmedir böyle. İki gündür söyleyecek söz bulmakta zorlandım” dedi. “’Düğün değil bayram değil, eniştem beni niye öptü’ demez mi?” diyen kullanıcı, “İktidar kanadı neden böyle bir süreçte sana çengel atıyor ve sen bu çengele geliyorsun? Bir fotoğraf karesi bile seni bir yerlere ait olmaya götürür. Hele hele bayraklı fotoğraf paylaşımı bu ülkede neleri akla getirir” ifadelerini kullandı.

Sendika yönetimine yönelik tepki paylaşımlarının sayısı ise kısa sürede artmaya başladı.