Demokratik Çerkes Hareketi’nden Greif işçilere…

Greif işçilerine saldırıya karşı destek açıklamaları geliyor. Demokratik Çerkes Hareketi de mesaj yayınladı. Mesajı sunuyoruz.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 11 Nisan 2014
  • 11:36

 

Greif işçileri kaybederse, hepimiz kaybederiz!

 

Toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan uyuşmazlık ve fabrika yönetiminin akıl almaz tutumu nedeniyle, yaklaşık 600 Greif işçisi, 2 ay önce üretimi durdurup fabrikayı işgal etti. Taşeron uygulamasına son verilmesi, maaş artışları ve fazla mesai ücretlerinin yeniden düzenlemesini isteyen işçiler, gece de fabrikada nöbet tutmaktaydılar.

Hakları için mücadele eden Greif işçilerine bugün kolluk güçleri saldırdı. Onlarca işçi yaralandı ve gözaltına alındı. Bu vahşeti dünyaya duyurmaya çalışan basın emekçileri de saldırıdan payını aldı.

Greif işçilerinin 60 gündür gösterdiği irade, Tekel Direnişi gibi, Gezi Direnişi gibi muktedirleri korkutup uykularını kaçırmıştır. Greif işçilerin yarattığı umut, her türden baskıyla, ayak oyunlarıyla, yalanla Türkiye halklarını sindirmeye, dize getirmeye kalkan egemenlerin kabusu olmuştur. Emeğin kendi öz gücüyle kendi yolunu çizmesi, direnerek kazanılacağı gerçeğini herkese göstermeleri onları hedefleştirmiştir. Güçlüden, iktidardan, sermayeden yana olmanın, yancı olmanın geçer akçe olduğu, itibar gördüğü günümüzde onlar, onurlu yaşamayı tercih ettiler. Bu tercihi paylaşan bizlerin yüreği onlarladır!..

DÇH, güçlünün değil, haklının yanındadır. Greif işçileri haklıdır!..

Balkon konuşmalarında komşu halklara savaş çığırtkanlığı yapan, çalıntı oyları “milli irade” gibi göstererek bir sopaya dönüştüren talancı zihniyet, kendisini iktidara taşıyan küresel ve yerel patronların temsilcileridir. Onlar, tekellere olan diyet borçlarını bu şekilde ödeyen komisyonculardır. Yaşamını çalışarak idame ettiren bizlerin yanı ise, hırsızlar ve katiller değil, Greif işçileridir!..

Greif işçilerine saldırı, hepimize yapılmış bir saldırıdır. İşçilere saldıranlardan demokrasi, ahlak, eşitlik, adalet bekleyenler, bugün bir kez daha tarihsel yanılgılarıyla yüzleşmişlerdir. Uluslar arası tekellerin çıkarı adına Türkiye işçilerine, halklarına saldıranların gerçek yüzü budur!..

Kazanılmış yasal haklarını savunan Greif işçilerine yapılan bu saldırıyı kınıyor, her durumda yanlarında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Greif’e saldıranlar ve satanlar bir tarafa, Türkiye halkları bir tarafa!

Emek-Kimlik birleşecek, yok sayılan halklar kazanacak!

Demokratik Çerkes Hareketi

İLİŞKİLİ HABERLER