Çorlu’da devrimci sınıf faaliyeti

Sınıf devrimcileri Çorlu'da tekstil ve metal işçilerine bildiri, bülten ve duvar gazeteleri ile seslendi...

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 29 Ocak 2021
  • 19:02

Pandemi ve ekonomik krizin derinleştiği şu günlerde işçi ve emekçiler sömürü ve baskıyı daha derinden yaşıyor. Sınıf devrimcileri ise Çorlu’da gerçekleştirdikleri çok yönlü faaliyetle artan sefalet koşullarına karşı işçi ve emekçileri örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağırıyor.

Sermaye devleti pandemi süreci boyunca sergilediği pervasız tutumunu aşıda da sürdürüyor. Ülkeye sınırlı sayıda gelen aşı dozu hiçbir derde deva olmazken, aşılamada önceliğin zenginlere ve AKP iktidarına yakın isimlere verildiği görülüyor. Aşı sorunu üzerinden iktidarın politikalarını teşhir eden ve herkese “ulaşılabilir, nitelikli ve ücretsiz aşı” talebinin yer aldığı DEV TEKSTİL imzalı duvar gazetesi işçi servis noktalarına yaygın bir şekilde yapıldı.

Çifte sömürüye maruz kalan işçi ve emekçi kadınların, pandemi süreci boyunca sorunları katlanarak artmış oldu. Bu nedenle “Kadın işçiler çaresiz değilsiniz, çözüm örgütlü mücadelede!”  başlıklı sendika imzalı bildiriler tekstil işçisi kadınlara ulaştırıldı. Bildiride pandemide ev içi işlerin, çocuk ve yaşlı bakımının arttığına, kadına yönelik şiddetin boyutladığına ve fabrikalarda sömürünün katmerleştiğine değinildi. Bildirinin sonunda şu ifadelere yer verildi:

“Bunun için tüm işçilerin ortak sorunlarına karşı birlikte davranmalıyız. Kadın işçilerin talepleri, fabrikalarda tüm işçilerin ortak talebi olmalı, kadın ve erkek işçiler beraber, fabrikalarda komiteler kurmalı, omuz omuza, haklı taleplerimiz için mücadele etmeliyiz.”

Bununla beraber pandemi ve kadınların yaşadığı sorunları içeren duvar gazetesi de işçilerin servis güzergâhlarına yapıldı.

Barış Ticaret işçilerine Ocak’ta yapılacak olan ücret zammı öncesi bildiri dağıtımı yapıldı. Bildiride işçilere sefalet ücretine karşı birliklerini oluşturma ve komitelerini kurma çağrısı yapıldı.

Asgari ücretin sefalet ücreti olarak belirlenmesi ile birlikte fabrikalarda Ocak zamları tartışılmaya başlandı. Bu nedenle, Ocak zamları gündemli Tekstil İşçileri Birliği imzalı bildiri tekstil işçilerine ulaştırıldı. Servis noktalarında yapılan bildiri dağıtımında işçilerin temel tüketim maddelerine gelen zamlara karşı şikayetçi olduğu gözlemlendi. Ücretlere ne kadar zam yapılırsa yapılsın ardından gelen zamlarla birlikte ücretlerin ceplere girmeden eridiğinden yakınan işçiler, kaşıkla verilenin kepçe ile geri alındığından bahsetti.

“İnsanca çalışma ve yaşam koşulları için, tek yol birlik ve mücadele!” başlığı ile Ocak sayısı çıkan Metal İşçileri Bülteni’nin, B/S/H, EGO vb. fabrikalarda çalışan metal işçilerinin geçtiği servis güzergahlarında dağıtımı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Trakya