CarrefourSA Genel Merkezi önünde eylem

CarrefourSA'da işten atılan eski işçi temsilcisi Murat Polat İstanbul Maltepe'de bulunan CarrefourSA Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Ağustos 2021
  • 16:30

CarrefourSA Esenyurt depoda işten atılan eski işçi temsilcisi Murat Polat İstanbul Maltepe’de bulunan CarrefourSA Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

“Direne direne kazanacağız!”, “Kahrolsun sarı sendikalıcılık!”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız!” sloganlarının atıldığı eylemde Murat Polat açıklamayı okudu.

“İşten çıkarılmam tesadüfi deği”

Tahir Çetin ve Ali Faik İnter’i anan Polat 18 Ağustos Çarşamba günü CarrefourSA yetkilileri küçülmeye gittiklerini söyleyerek iş sözleşmesin tek taraflı fesih edildiğini belirtti. Üyesi olduğu Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemir ve Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hakan Bozkurt’u aişten atılmasını bildirmesine karşı bir şey yapmadıklarını belirten Polat şunları ifade etti:

“CarrefourSA depoda çalıştığım günden beridir işçi kardeşlerimle hem patrona hem sarı sendikaya hem de sendika ve patron iş birliği ile beraber gasp edilen haklarımızı savunmak için mücadele ettim. Sendikanın patroncu pratiklerini eleştirdim ve karşısında durdum işçi arkadaşlarıma da sarı sendikacılığa karşı mücadele etmemiz gerektiğini tüm toplu alanlarda korkmadan dile getirdim. Önce görevden alınmam yerime temsilci atanması ve işten çıkarılma sürecimde yıllardır aidat verdiğim sendikanın taraf olmaması işten çıkarılmamın tesadüfi olmadığını ve sendikanın dışında organize edilmediğini bize göstermektedir.”

Kazanana kadar mücadele

Polat, Sinbo, SML Etiket gibi direnişleri de hatırlatarak son olarak şunlar söyledi:

“Beni işten çıkaran ve ekmeğimle işimle oynayan CarrefourSA patronlarını, sendikayı holding gibi işleten işçilerin aidatları ile konforlu yaşamlarını sürdüren ve kendilerini de işçi sınıfına finanse ettiren sarı sendika Tez-Koop-İş’e uyarı eylemidir bu, en kısa zamanda işime geri iade edilmezsem hem Tez-Koop-İş Sendikası hem de CarrefourSA ‘un olduğu her alanda direneceğim.

Benim mücadelem bireysel değildir, kendim için kendi ismim için asla direnmiyorum. Tüm derdimiz, meramımız bunca yağma ve talan karşısında yapılan eylemleri, söylenen sözleri büyütmek ve sözümüzü, eylemimizi küçük büyük demeden devam ettirmektir.  Sendikaların asıl sahipleri işçilerdir, söz, yetki, karar mekanizmaları işçilere  bırakılana kadar ve işçiler sendikaları da, ülkeyi de yönetene kadar kavga etmekten vazgeçmeyeceğiz.”

Eylemde TOMİS üyesi Sinbo direnişçisi Dilbent Türker ve destek veren kurumlar ve sendikalar konuşma gerçekleştirdiler. Eyleme BDSP, TOMİS, DEV TEKSTİL, Mağaza MARKET-SEN, Nakliyat-İş, DGD-SEN, Patronların Ensesindeyiz, İTK, Emeğin Gücü Derneği, UMUT SEN, Ekmek ve Onur, Mücadele Birliği, Barkod Dayanışma Ağı ve ÇHD destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul