Birleşik Metal-İş Anadolu Şube genel kurulu

Birleşik Metal-İş Anadolu Şube 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Ekim 2023
  • 20:40

Birleşik Metal-İş Anadolu Şube 8. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. İçkale Otel'in toplantı salonunda gerçekleşen genel kurul, sendika yönetiminin geçen dönemine (4 yıllık sürece) dair sinevizyonla başladı.

Genel Kurul'da ilk sözü Anadolu Şube Başkanı Deniz Ilgan aldı. Ilgan konuşmasında pandemi döneminde sokağa çıkma yasağına rağmen devletin işçileri fabrikalara getirdiğinden bahsederek işçilerin kapitalist sistemi yıkma sorumluluğu olduğunu belirtti. Ayrıca Ilgan başarısızlıkla sonuçlanan Bozankaya, Ekmekçioğulları, Atakaş ve Konya Kentpark örgütlenme girişimlerine de değindi. “Tamamlayıcı emeklilik sistemi ile kıdem tazminatı gasp edilmek isteniyor” diyen Ilgan, seçimden sonra bu uygulamanın hayata geçeceğini ifade etti. Daha sonra divan oluşturuldu. Divan adına söz alan Özkan Atar hükümetin kıdem tazminatına el uzatması halinde gerekli cevabı vereceklerini söyledi. MESS görüşmelerinde sonucun kısa sürede bitmeyeceğini ifade eden Atar, % 30’luk ön zam talebine ilişkin netlik olmadığını belirtti. Yapacakları eylemlere değinmeyen Atar, sözleşmeyi en iyi şekilde bitireceklerini belirtti.

Delegelerden söz alan Çimsataş işçisi Fatih Kılınç ise geçen MESS sürecinde yönetimin Çimsataş sürecini yönetemediğini belirtti. Genel Kurul'da söz alan delegeler (içinde Çimsataş delegesi başka bir işçi de dahil) ve Özkan Atar Çimsataş işçilerinin iş bırakmanın yanlış olduğuna dair fikirler ifade ederken hiçbir delege ya da yönetici  MESS'in ve sendika bürokratlarının dayatmacılığını tanımayan Çimsataş işçilerini ve mücadelesini sahiplenmedi.

Kısır, kişisel tartışmaların ardından seçime geçildi. Fatih Kılınç ve mevcut şube başkanı Deniz Ilgan’ın aday olduğu seçimi Deniz Ilgan kazandı. Genel Kurul'da ne yönetimden ne de metal işçisinden MESS sürecine dair mücadele kararlılığı yansımadı.

 Kızıl Bayrak / Ankara