Belediye işçilerinden dört bir yanda eylem

Genel-iş Sendikası kölelik paketini ve Ankara’da DİSK yöneticilerinin Meclis önünde uğradıkları saldırıyı protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 05 Kasım 2020
  • 17:20

DİSK yöneticilerine yönelik gerçekleşen polis saldırısı sendikalar tarafından basın açıklamaları ile protesto edildi. Genel-İş Sendikası dört bir yanda açıklama gerçekleştirdi.

Genel-İş Sendikası İstanbul’da Ataşehir Belediyesi Fen İşleri, Maltepe Belediyesi işçileri, Kartal Belediyesi işçileri, Kartal Belediyesi Fen İşleri Park Bahçeler Ulaşım işçileri yaptıkları eylemler ile kölelik paketini protesto etti.

Genel-İş Ankara 2 No’lu Şube üyeleri, DİSK yöneticilerinin meclis önünde torba yasaya karşı yapılacak açıklamaya gerçekleşen polis saldırısını protesto etti. Açıklamada konuşan Şube Başkanı Turan Tubıkoğlu, “Patron örgütleri geldiğinde Meclis önüne kırmızı halı serenler, işçi sınıfının sesini zor kullanarak bastırmaya çalışıyorlar” dedi.

Artvin’de Genel-İş Sendikası üyesi işçiler gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile “Kölelik teklifinizi geri çekin” dedi.

Mersin Tarsus Belediyesi işçileri , Yenişehir Belediye işçileri, “İhbar tazminatı hakkını ve emeklilik hakkını bir torbaya atıp çalamazsınız” dedi.

Samsun’da belediye işçileri “Kıdem tazminatı hakkını parça parça gasp etmek istiyorlar ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz” dedi.

Trakya’da Genel-İş Sendikası üyeleri açıklama yaptı

Edirne Belediyesi işçileri yaptıkları açıklama ile torba yasayı protesto etti. Açıklamada şu ifade edildi: “İşçi sınıfı başta olmak üzere halkımız pandemi ile, depremle, işsizlikle ve hayat pahalılığı ile boğuşurken siz kıdem tazminatımıza göz dikiyorsunuz”

Kırklareli Belediyesi işçileri yaptıkları açıklama ile “Kıdem hakkımız gasp edilemez” dedi.

Keşan Belediyesi İşyeri Temsilciliği’nde yapılan açıklamada ise “torba yasaya geçit yok” denildi. DİSK Genel-İş Sendikası üyeleri temsilcilik önünde pankart açarak açıklama yaptı.

Lüleburgaz Belediyesi işçileri de Meclis’e seslenerek “Haklarımızı gasp edemezsiniz!” dedi.

Genel-İş Sendikası üyesi Şırnak’ta çalışan işçiler yaptıkları açıklama ile “Emek düşmanı yasalarınıza diz çökmeyiz, boyun eğmeyiz!” dedi.

Genel-iş Dersim’de açıklama yaptı

DİSK Genel-İş Dersim Şubesi Meclis’te görüşülmeye başlayan torba yasa ile ilgili Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Genel-İş şube başkanı Şükran Yılmaz “Kıdem tazminatımızdan elinizi çekin! Torba yasayı geri çekin!” dedi. Yasa teklifi geri çekilene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Uyarıyoruz: İşçi sınıfının sabrıyla daha fazla oynamayın! İşçi sınıfının kararlılığını test etmeye kalkmayın! Bizlerin baskıyla çocuklarımızın hakkını teslim edeceğimizi hayal bile etmeyin, aklınızdan bile geçirmeyin. İşçi sınıfı başta olmak üzere halkımız pandemi ile, depremle, işsizlikle ve hayat pahalılığı ile boğuşurken işinize bakın. O torba yasayı bir kenara bırakın; işimizi, aşımızı, geçimimizi, sağlığımızı koruyacak tedbirler alın! Kıdem tazminatımıza dokunmayın! Emeklilik hakkımıza dokunmayın! Çocuklarımızın hakkına dokunmayın! Torba yasayı geri çekin!"