Bayraklı Belediyesi’nde eylemler

Bayraklı Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi memurlar, TİS farklarının ödenmemesi nedeniyle başlattıkları eylemlere devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 02 Temmuz 2024
  • 14:50

Bayraklı Belediyesi'nde çalışan Tüm Bel-Sen üyesi memurlar, TİS farklarının ödenmemesi nedeniyle başlattıkları eylemlere devam ediyor. 

Belediyenin meclis toplantısı saatinde yaptıkları eylemde, sendika üyesi zabıtaların tümünün meclis toplantısına görevlendirilmesi de protesto edildi. Evrensel’de yer alan habere göre eylemde konuşma yapan Tüm Bel-Sen 2 No'lu Şube üyesi Mustafa Aru şunları dedi:

“Bu hafta CHP'nin, geçinemeyenlerin mitingi vardı. Bu mitinge İzmir'den belediye başkanları da katıldı. Özel'in 'geçinemiyoruz' dediği sıkıntıya aynen katılıyoruz. Katılıyoruz ama onlara buradan sözümüz var. İşte burası kendi iktidar oldukları yer, iktidar oldukları yerde memur arkadaşlarımızı yoksullaştırmaya sevk ediyorlar.”

Sendika üyesi bütün zabıtaların meclis salonunda görevlendirilmesine karşı Aru şunları ifade etti:

“Zabıta arkadaşlarımız bugün aramızda yok. Hepsine görev yazmışlar. Bu zamana kadar meclis salonundaki 2-3 tane zabıtayla güvenliği sağlayanlar bugün bu eylemi sabote etmek için bütün zabıta arkadaşlarımızı yukarıya topladılar. Bu belediyede 18 yıldan beri uygulanan toplu sözleşme geçen ay itibariyle 0 bordo olarak ortaya koydu. Biz bunu asla kabul etmiyoruz.”

“Geriye düşecek hiçbir toplu sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz”

Tüm Bel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Bülent Türkmen ise şunları vurguladı:

“Merkez yönetim kurulu olarak aldığımız bir karar var. Hiçbir yerde yaptığımız toplu sözleşmelerin gerisine düşecek hiçbir toplu sözleşmeyi kabul etmeyeceğiz. Yetkili olmadığımız yerlerde de bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz.”

CHP'nin düzenlediği Emek Mitinginde kürsüde söylenen bütün taleplerin onların da talebi olduğunu dile getiren Türkmen şunların altını çizdi:

“Bunları söylerken kendinizin bulunduğu yerlerde yaşama geçireceksiniz ki biz de kendimizi sizin söylediklerinizin arkasında onlara sahip çıkan bir yerde bulalım. Ama siz burada iktidar bulunduğunuz yerlerde tersi bir politika yaparken bunları söylediğinizde bir anlam ifade etmiyor.”

Cemil Tugay'la aldıkları randevu sonucu Tüm Bel-Sen 1 No'lu şubeyle görüşmeye gittiklerini aktaran Türkmen şunları ifade etti:

“Toplantı salonuna girdikten sonra belediye başkanı 'Ben şubeyle görüşmeyeceğim' dedi. Biz de 'Biz şube olmadan, buradaki temsiliyet olmadan biz de görüşmeyeceğiz' dedik ve toplantıdan ayrıldık. İş yeri temsilcilerimiz, şube yöneticilerimiz olmadan, belediye başkanlarıyla kapı arkalarında yapılan bir görüşmeyi hiçbir zaman kabul etmiyoruz.”

Son olarak Türkmen, “Hem burada hem İzmir Büyükşehir'de verilen mücadele çok kıymetli. Sadece burayı bağlayan bir şey değil bütün emekçileri ilgilendiren bir eylemdir” ifadelerini kullandı.