Bakırköy Belediyesi’nde işçiler haklarını istedi

Bakırköy Belediyesi’nde çalışan işçiler, TİS'ten doğan haklarının ödenmemesine karşı bugün de eylemdeydi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Haziran 2018
  • 11:37

Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri, TİS'ten doğan haklarının ödenmemesine karşı bugün de belediye önünde eylemdeydi.

Saat 12.00'de belediye önünde toplanan işçiler “Toplu İş Sözleşmesi uygulansın. Alacaklarımız ödensin” ozalitini açarak eylemlerine başladılar.

Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Erol Özdemir belediye önünde yaptığı basın açıklamasında, belediye başkanı ve yöneticileriyle masada yaptıkları anlaşmanın pratikte uygulanmadığını belirtti. İşçilerin 8 aydır alacakları konusunda tolerans gösterdiğini ancak vergi toplama ayı olan Mayıs ayından sonra dahi “para yok” denerek ücretlerin ödenmediğini dile getirdi.

Özdemir, 8 aylık alacakların yanı sıra sendika kurullarının çalışmasının engellendiğini, resmi sağlık raporlarının görmezden gelindiğini, üyelerinin vasıfları dışında, işçi sağlığı ve güvenliğine aykırı bir şekilde çalıştırıldığını ifade etti. Cenaze, piknik vb. işler için ayrılan araçlarda çalışan şoförlerin harcırahlarının 4 senedir verilmediğini belirtti. Emekli olan işçilerin kıdem tazminatlarının 2 aydır ödenmediği bilgisini verdi.

“Bakırköy Belediyesi yönetimi fiili ve sistematik uygulamaları ile sendikayı pasifize etmeye yönelik hamleler gerçekleştiriyor” diyen Özdemir, belediyenin TİS kapsamında olan bazı işçilere bireysel sözleşme uyguladığını aktardı. Özdemir ayrıca Genel-İş'i kastederek, belediye yönetiminin işçileri “işbirlikçi sendikaya” üye yapmak istediklerini söyledi. Belediye yönetimine bu uygulamalarına son vererek işçilerin alacaklarını ödemesi için çağrıda bulunarak açıklamayı sonlandırdı.

Eylemde “Direnen direne kazanacağız!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!” ve “İşbirlikçi sendika istemiyoruz!” sloganları atıldı.

Eyleme Deriteks ve Tüm Bel Sen yöneticileri de destek verirken, işçiler 7-8 bin TL alacaklarını bıraktığını belirttiler.

Kızıl Bayrak / İstanbul