Alba direnişi 49. gününde

Alba direnişçileri sabah ve akşam servis giriş çıkışlarında içerdeki işçi arkadaşlarına çağrılarını direnişlerinin 49. gününde de sürdürdüler.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 04 Ekim 2021
  • 19:01

Fabrika önündeki direnişlerini 49. gününde sürdüren Alba işçileri bugün sabah vardiya giriş çıkışlarında sloganlarla, marşlarla fabrikadaki arkadaşlarına seslendi.

Direnişçiler öğlen saatlerinde, lojistik sektöründe işten atılan ve kapı önünde direnen DGC Lojistik işçisi Fırat Kılıç’ın eylemine katılmaya gittiler. Eylemde yapılan konuşma ile direniş ve patronun saldırıları anlatıldı. Eylem sonrası tekrar direniş alanına geçildi.

Saat 15.00’te fabrika önünde dayanışmaya gelenlerle birlikte eylem yapılarak fabrikadaki işçilere seslenildi. Hep birlikte çekilen halaylarla başlayan eylem, gelen servislere sloganlarla seslenme ile sürdü. Bu sırada, bir haftadır tehdit ve mobbing altında olan takım lideri Fatih Fidanboy işten çıkarılma işlemleri için kalıp fabrikasındaki İK’ya gönderildi.

Gündüz vardiyasının işçileri çıkınca Alba direnişçisi Ender Konar açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada patronun işçi, kadın ve sendika düşmanlığı teşhir edildi. Son bir haftadır artan baskılar ve keyfi işten çıkarmalara değinildi. Patronun ücretlerin geçen aylarda fazla yatırıldığı söylentilerinden ve zammın yalandan ibaret olduğundan bahsedildi.

Açıklamanın ardından Sinbo direnişçisi Dilbent Türker konuştu. Bu konuşmanın ardından cumartesi idari izinde olan ve bugün işbaşı yapan takım lideri Fatih Fidanboy direniş alanına geldi ve bir konuşma gerçekleştirdi. Madde 25/2’den atılan işçi, patronun ahlaksızlığını teşhir ederek işçilere boyun eğmeme çağrısı yaptı.

Bugün ayrıca Alba’da engelli kadrosunda bulunan bir işçi de işten atıldı. Bu işçinin boynuna bıçak dayadığı belirtilirken, fabrikaya polisin ve sağlık ekiplerinin gelmesi ile hastaneye gönderildiği öğrenildi.

Konuşmalardan sonra, çıkan servislere sloganlarla seslenildi. Eylemin ardından hep birlikte DGC lojistik önündeki direniş alanına geçildi. Burada da halaylar çekilerek sloganlar atıldı.

Alba eylemine direnişçilerin aileleri, Sinbo direnişçisi Dilbent Türker, DGC lojistik direnişçisi Fırat Kılıç, Gebze İşçilerin Birliği Derneği, BDSP, TKP, Ekmek ve Onur katıldı.

Kızıl Bayrak / Gebze