3. havalimanında yine iş kazaları ve cinayet

Erdoğan’ın övündüğü ve “ölseniz de havalimanı 29 Ekim’de açılacak” dediği İstanbul 3. havalimanı inşaatında meydana gelen iş kazalarında bir işçi yaşamını yitirdi. Yaralanan işçilerden biri de yoğun bakımda tedavi altında.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 28 Ekim 2018
  • 18:27

İşçilere mezar olan 3. havalimanında, işçilerin maruz kaldığı kölelik koşullarını ve çalışma baskısını “Ölseniz de havalimanı bitecek” sözüyle dışa vuran AKP şefi Tayyip Erdoğan, havalimanını şimdi de “ülkemizi ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelemizde bir ışık” diye tanımladı.

Saraylarda sefa süren Erdoğan ve patronların verdiği bu “medeniyet mücadelesi” ise işçilerin kanı üzerinde yükselmeye devam ediyor. Daha geçtiğimiz haftalarda bir işçinin iş cinayetine kurban gittiği ve cansız bedeninin gizlendiği ortaya çıkan havalimanı şantiyesinde, çalışma baskısı ve iş güvenliği önlemlerinin hiçe sayılması iş cinayetlerini arttırmış durumda.

Son olarak inşaat iş kolundaki sendikalar, havalimanında çeşitli iş kazaları yaşandığını, bu sabah bir işçinin iş cinayetine kurban gittiğini, yaralanan işçilerden birinin de durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Bir işçi yaşamını yitirdi, bir işçi yoğun bakımda

Cumhuriyet’ten Mehmet Kızmaz’ın haberine göre, İnşaat ve Yapı İşleri Sendikası'ndan (İYİ - SEN) havalimanında faaliyet gösteren Alp Erdem firmasında elektrik alanında çalışan Bedir adında bir işçinin dün (27 Ekim) 5 metre yükseklikten düşerek yaralandığını açıkladı.

İnşaat-İş de önceki gün (26 Ekim) gece saat 22.30 civarında şantiyede bulunan otopark cp4 bölgesindeki pano odasında patlama meydana geldiğini, Alp Erdem firmasında çalışan iki işçinin yaralandığını belirtmişti. Yaralılardan ismi Savaş olduğu öğrenilen şef hala yoğun bakımdayken, Hakan adındaki diğer işçinin de kolunda, yüzünde yanma olduğu için tedavisi devam ettiği belirtilmişti. İnşaat-İş bugün de sabah saatlerinde yüksekten düşerek hayatını kaybettiğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde de kapağı açık rögarda bir işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Temizlik görevlileri tarafından fark edilen işçinin cenazesi olduğu yerden çıkartılmıştı. Nepalli olduğu iddia edilen işçinin üzerinden kimliği çıkmazken yetkililer konuya dair hiçbir açıklamada bulunmadı.