Tacizci şoför serbest bırakıldı

Bir genç kadını “Arap kafile binecek” diyerek aracından indiren ve giyimi nedeniyle taciz eden şoför savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 30 Ağustos 2017
  • 09:47

Kadına yönelik şiddet, dinci-gerici AKP iktidarının uygulamalarıyla artarak devam ediyor. Son dönemde giyimi nedeniyle kadınlar darp ve tacize uğrarken tacizciler ise oluşan tepki sonucu gözaltına alınıp ardından serbest bırakılıyor.

27 Ağustos akşamı “Arap kafile binecek” diyerek taksi dolmuştan indirilen Çiğdem S. adlı genç kadın, giyimi sebebiyle şoförün sözlü tacizine uğramıştı. Olay yerinde aradığı polisin 56 dakika sonra gelmesiyle tacizci şoför kaçarken genç kadının gittiği karakolda şikayeti değerlendirilmemişti. Genç kadın bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusu sonucunda gözaltına alınan 34 TZA 33 plakalı aracın sahibi Ramazan Karakaş’ın darp ve tacizden sabıkalı olduğu öğrenildi. Genç kadın polise verdiği ifadede olay anını şöyle anlattı: “Arap kafilesi dolmuşa binince dolmuş şoförü benim inmemi istedi. Ben bu saatte evime başka türlü gidemeyeceğimi söyleyince de şoför, ‘Seni ücretsiz bir şekilde metroya bırakırım’ dedi. Bundan tedirgin oldum ve dolmuştan indim. Sonrasında bir arkadaşımı arayarak beni 15 dakika sonra aramasını söyledim. Dolmuştan indikten sonra şikâyet etmek için dolmuşun plakasını çektim. Bunun üzerine dolmuş şoförü el kol hareketleri yaparak geldi ve ‘Kendini kime s**tiriyorsan s*ktir. Zaten giyinmenden ne mal olduğun belli or*spu. Biz iyilik yapıyoruz o plakayı çekiyor. S*ktir git burdan!’ dedi. Bunun üzerine kendisine bir hakarette bulunmamış olmama rağmen neden bunları söylediğini sorduğumda da, ‘S*ktir git, elimde kalacaksın!’ şeklinde tehdit etmeye devam etti.”

Tacizci şoför ise savcılıkta verdiği ifadede “Turist kafilesi geldi, engelli vardı onlara öncelik verdim. İnmesini söyledim bayan benden taksi parası istedi. Vermedim, hakaret etmedim” dedi.

Taciz ve darptan sabıkalı olan Karakaş, savcılık ifadesinin ardından dün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.