Karanlığı yırtalım, krizin bedelini reddedelim!

25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü…

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 20 Kasım 2018
  • 11:23

Yüreğiniz daralmadan, vicdanınız sızlamadan, geleceğinizden kaygı duymadan yaşanacak bir yanı kaldı mı bu toplumun?

AKP iktidarının baskısı, gericiliği, yasakları kadına yönelik % 1400 artan şiddet, bir ayda 34'ü bulan kadın cinayeti, cinsiyetçiliğin okullara, eğitim müfredatına girmesi, çocuk istismarının artması, çocuk gelinliğin önünün açılmasıdır! Ve daha fazlasıdır!

Bir çığlık, bir ses yükselmeli artık!

Yoksa karanlık yutacak hepimizi; yoksa karanlığa kendi ellerimizle itmiş olacağız çocuklarımızı!

En az bir kadın cinayeti haberi almadan tamamladığımız bir gün yok artık! Çocuk istismarı-tecavüzü ne de kolay normalleştiriliyor ve artıyor yaşanan olay sayısı! Evin yükü, çalışma hayatının yorgunluğu, çocukların sorumluluğu arasında kalan kadınlar! Tacizin, tecavüzün, kadına yönelik şiddetin katlanarak arttığı bir ülke tablosu!

Bir yanı karanlık bir yanı açlık, yoksulluk, işsizlik!

Kriz derinleşirken faturası işçilere kesilmeye çalışılıyor. Ve sonuçları en çok biz işçi-emekçi kadınları etkiliyor, omuzlarımızdaki yük daha da artıyor!

Bu karanlık tabloyu değiştirmenin yolu, sömürü, baskı ve şiddetin kaynağı kapitalizmi yıkmaktan, bunun için de kadını-erkeğiyle işçi sınıfının bu mücadelede yerini almasından geçiyor.

Gücümüzü göstermek için örgütlü davranmalıyız artık!

Değişmeliyiz, değiştirmeliyiz artık!

*

Kelebeklerin çağrısına kulak verelim...

Kapitalizm şiddet üretir, kapitalizme karşı mücadeleye!

Kelebekler olarak adlandırılan Mirabel Kardeşler, Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele eden Clandestina Hareketi’nin öncülerindendir. Verdikleri mücadeleden ötürü zindanlara da atılan Mirabel Kardeşler, 1960 yılının Kasım ayında diktatörlük tarafından ölümle tehdit edilmişlerdir. Bu tehditlerin ardından katledilmeleri, hiç kuşkusuz, onların siyasal kimlikleri, diktatörlüğe kafa tutmaları ve özgürlük istemini yükseltmelerinden dolayıdır.

25 Kasım 1960’ta Latin Amerika’nın küçük bir ada ülkesi olan Dominik Cumhuriyeti’nin kuzey bölgesinde, bir uçurumun dibinde üç kadın cesedi bulunur. Cesetler Mirabel kardeşlere (Patria, Minerva ve Maria) aittir. Ülkeye egemen Trujillo diktatörlüğü bu ölümler için “trafik kazası” açıklamasını yapmıştır, ancak kısa süre içinde üç kız kardeşin tecavüz edilerek katledildiği anlaşılır.

Mirabel Kardeşler'den Maria, “Belki de bize en yakın şey ölüm, fakat biz yine de haklı olan her şey için savaşacağız” demiştir. Kelebekler'in yaşamı, mücadelesi ve ölümü bizlere şiddete, baskıya, sömürüye karşı mücadele çağrısıdır. Bu çağrıya kulak verelim!

İşçi Emekçi Kadın Komisyonları