Kampüs Cadıları’ndan basın toplantısı

Kampüs Cadıları sosyal medya üzerinden kendilerine yönelik gerçekleştirilen linç kampanyasına ilişkin İHD İzmir Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi ardından linç kampanyasına dair başvuruda bulundu.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 22 Şubat 2022
  • 20:45

Kampüs Cadıları son dönemde sosyal medya üzerinden kendilerine yönelik gerçekleştirilen linç kampanyasına ilişkin İHD İzmir Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın metnini okuyan Rozana Urkun linç kampanyasının faşist Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle ilgili kendilerini ilişkilendiren Batuhan Çolak tarafından başlatıldığını belirtti. Urkun, Çolak'ın tüm kadın mücadelesi yürüten kurumları hedef alarak terörize etmeye devam ettiğine dikkat çekerek şu şekilde devam etti:

“Bu organize linç girişiminin basit bir girişim olmadığını, bizzat örgütlü kadın mücadelemizi hedef alan örgütlü bir çalışma olduğunun farkındayız. Faşist, kadın düşmanı, ırkçı bir takım paralı trollerin hedef göstermesi dışında, İyi Parti başta olmak üzere birkaç siyasi partinin de bu karalama çalışmasına dahil olduğunu görüyoruz.”


“Örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam ediyoruz”

Urkun kadın düşmanlığının, faşizmin ve cinsiyetçiliğin karşısında örgütlü mücadele yürüten genç kadınlar olduklarını belirterek bu tür saldırıların sebebini bildiklerini ve AKP iktidarının yarattığı politik atmosfer olduğunu vurguladı. Urkun şunları ifade etti:

“Ülkede her geçen gün perçinlenen kadın düşmanlığından, bedenlerimize, hayatlarımıza yönelik sistemli saldırılardan bağımsız değerlendirilemez”

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde 2015 yılında faşist çeteler tarafından Kampüs Cadıları standına saldırı düzenlendiğini hatırlatan Urkun şunlara vurgu yaptı:

“Nitekim hala cinsiyetçiliğe, erkek şiddetine, kadın düşmanlığına karşı örgütlenerek kampüslerimizde kadınlara ve kadın mücadelesine saldıran herkesin karşısında durmaya, özsavunma hattımızı ve örgütlü mücadelemizi büyütmeye devam ediyoruz”

Basın toplantısının ardından İHD’ye linç kampanyasına dair başvuruda bulunuldu.