Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri

Son iki haftada kadına yönelik şiddet sonucu 8 kadın yaşamını yitirdi, bir çok kadın ise ağır yaralandı…

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 19 Aralık 2022
  • 23:15

Aksaray merkeze bağlı Taş Pazar Mahallesi’nde 15 yaşındaki Melike Arıbaş, ailesiyle birlikte gittiği bir yakınlarının nişanında Muhammet Kılıç tarafından öldürüldü. Kızını korumaya çalışan Doğanay Arıbaş ise başından yaralandı.

Bartın'da Vasfiye Çelikok isimli kadın, evli olduğu ve uzaklaştırma kararı bulunan Aslan Çelikok tarafından öldürüldü.

Ankara’da, Polatlı-Haymana yolu Şeyhali Mahallesi bölgesinde Tülay Güçevin isimli kadının yol kenarında cansız bedeni bulundu. Tülay Güçevin’in vücudunda darp izlerine rastlandı ve yaşamını yitirme nedenin cinayet olduğu anlaşıldı. Cinayetle ilgili soruşturmada iki kişi gözaltına alındı.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde Murat Tortop adlı erkek, evli olduğu hemşire Hülya Tortop'u öldürdü. Katil Murat Tortop gözaltına aldı.

İstanbul Esenyurt’ta Meral Ç, Balıkyolu Mahallesi'ndeki bir binanın 3. katından henüz belirlenemeyen nedenle düştü. Hastaneye kaldırılan Meral Ç. tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Hakkari Yüksekova’da Seyfettin Ç., evli olduğu Evin Ç. ile doktor olan yeğeni Haşim Ç'yi öldürdü. Cinayetten sonra aynı silahla intihar etti.

Eskişehir'de Afganistan’lı Nasrullah N. isimli erkek, evli olduğu 8 aylık hamile  F.N.'yi darp etti. Aldığı darbeler nedeniyle erken doğum yapan F.N.’nin bebeği bir saat sonra hayatını kaybetti. Nasrullah N. gözaltına alındı.

Isparta Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde görevli hemşire Server Bulut, evli olduğu M.B. tarafından öldürüldü.

Mardin Nusaybin’de Nurşin T. isimli kadın, şüpheli şekilde ateşli silahla ağır yaralandı. Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı.

Urfa Karaköprü’de Bahar Hezer, kardeşi Yekta Hezer tarafından vuruldu. Ağır yaralanan Bahar Hezer kaldırıldığı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Maraş’ta H.M.T. adlı erkek kendisi hakkında uzaklaştırma kararı aldıran evli olduğu V.T.'ye şiddet uyguladı. V.T. hastaneye kaldırıldı H.M.T. ise gözaltına alındı.