İBD Tiyatro Atölyesi 8 Mart etkinliklerinde sahne aldı

İşçilerin Birliği Derneği Tiyatro Atölyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü dolayısıyla yapılan etkinliklere katıldı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 10 Mart 2019
  • 21:47

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Tokat Dernekler Federasyonu Kadın Kolları bir etkinlik düzenledi. Yenidoğan’da bulunan kültür merkezinde gerçekleştirilen program 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihsel ve sınıfsal anlatılarak başladı. 1857’de New Yorklu dokuma işçisi kadınların ağır çalışma koşullarına karşı verdikleri mücadele hatırlatıldı. 8 Mart’ın tarihçesinden sonra kadın kolları adına emekçi kadınları selamlayan bir konuşma yapıldı. Ardından bir avukat kadınların hem medeni kanunda hem de iş kanunundaki hakları üzerine bir sunum yaptı.

Sunumların sonrasında İşçilerin Birliği Derneği (İBD) Tiyatro Atölyesi’nin hazırladığı ‘Grev Başlıyor!’ oyunu sergilendi. Beğeniyle izlenen tiyatronun ardından İBD adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada kriz ve sömürü koşullarına karşı ses çıkarma ve kapitalizme karşı örgütlenme çağrısı yapıldı. Müzik dinletisiyle devam eden etkinlikte kadın emekçilere İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları’nın hazırladığı “Kadın sosyalizmle özgürleşir!” broşürleri dağıtıldı.

İBD Tiyatro Atölyesi, daha sonra Sivas Yağlıdere Köy Derneği’nin düzenlediği 8 Mart etkinliğine katıldı. Burada da seçimler ve kadın üzerine hazırladıkları oyunu sergilediler. Düzen partilerinin sahte vaatlerle işçi, emekçileri kandırdıklarının, özelde de kadınlar üzerinden yaptıkları propagandanın teşhirini ve örgütlenmeyi konu alan tiyatro beğeniyle izlendi. İBD adına yapılan konuşmada “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesiyle bir araya geldik. 8 Mart kadını-erkeğiyle tüm işçi-emekçilerin bedel ödeyerek kazandıkları bir gündür. Böylesi günlerde daha çok bir araya gelmeliyiz. Önümüzde bir seçim var. Umudumuzu sandıklara değil, mücadeleye, barikatlara, sokaklara bağlamalıyız” denilerek emekçiler mücadeleye çağrıldı.

Kızıl Bayrak / Ümraniye