Şengül Karaca davası:

Beraat kararı müebbete çevrildi

Şengül Karaca’nın katledilmesine ilişkin yargılanan Hasan Aydın’a verilen beraat kararı bozuldu, Aydın hakkında müebbet hapis cezası verildi.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 04 Ekim 2021
  • 16:59

İstanbul Beyoğlu’nda 4 Mayıs 2017’de Öğretmen Şengül Karaca’yı kaldığı evin penceresinden iterek katleden Hasan Aydın hakkındaki davanın karar duruşması görüldü. 

Olaydan sonra tutuklanan Hasan Aydın 7 Aralık 2018’de tahliye edilmişti. İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi 15 Ekim 2019’da görülen karar duruşmasında ise sanık Hasan Aydın’ın üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verdi. Beraat kararı üzerine Şengül Karaca’nın ailesi, istinaf mahkemesine itirazda bulundu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde ikinci celsesi görülen duruşmada, Şengül Karaca’nın ağabeyi Yalçın Karaca, sanık Hasan Aydın ve taraf avukatları hazır bulundu. Sanık Hasan Aydın savunmasında, yerel mahkemede yaptığı savunmalarını tekrar ettiğini belirterek “Ben bu suçu işlemedim. Beraat kararımın onaylanmasını isterim” dedi.

Mahkeme, sanık hakkında verilen hükmün ceza süresi nedeniyle tutuklanmasına ve müebbet hapis cezasına karar verdi.

“Hukuk mucizesi oldu”

Duruşmada eksik soruşturma yapıldığına dikkat çeken Karaca’nın avukatı Meriç Eyüpoğlu, mahkeme çıkışı açıklama yaptı. Eyüpoğlu şunları ifade etti:

“Uzun zamandan sonra ilk kez güzel bir haber aldık. Şengül öğretmenin öldürüldüğü dosyanın duruşması için istinaf mahkemesinde buluştuk. Şengül öğretmen öldürüldükten sonra intihar mı cinayet mi tartışması yargılama boyunca devam etti. Yargılama sonunda maalesef beraat kararı verildi. Üstelik doğrudan görgü tanığı olmasına rağmen. Pencereden itildiğini söyleyen görgü tanığı olmasına rağmen. İstinaf’a daha önce de geldik ama bu kez yargılama sonunda hukuk mucizesi oldu. Kadın davalarında çok karşımıza çıkan bir durum değil. Önce savcı tutuklanmasını istedi, mahkeme beraat kararını kaldırdı ve kasten öldürme nedeniyle cezalandırılmasına karar verdi.”

Bu noktaya varmanın zorlu olduğunu belirten Eyüpoğlu “Kadınlar öldükten sonra gelen adalet değil, yaşarken adalet istiyoruz” dedi.