Altı günde altı kentte kadına şiddet

9 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri arasında altı kentte kadınlar şiddete uğrarken, üç kentte dört kadın öldürüldü.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 15 Ağustos 2022
  • 16:15

9 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri arasında Urfa, Van, Tekirdağ, Kocaeli, İzmir ve Diyarbakır’da kadınlar şiddet gördü. Aynı tarihler arasında İzmir’de iki kadın öldürülürken, Antalya ve Çanakkale’de de kadınlar öldürüldü.

Urfa Karaköprü ilçesinde Ayşegül A. isimli kadın, evli olduğu Yaşar A. tarafından darp edildi. Sonrasında Ayşegül A.’ya götürüldüğü hastanede darp raporu hazırlayan sağlık çalışanına da Yaşar A. ile yakınları saldırdı.

Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde İranlı bir kadın kimliği belirsiz bir erkek tarafından şiddete uğradı. Saldırıya uğrayan kadın hastaneye götürülürken, saldırgan gözaltına alındı.

Tekirdağ Çerkezköy'de A.K. adlı kadın evli olduğu E.K.’nin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıdan kaçmaya çalışan kadın 3. kattaki evlerinden zemine atladı. Ağır yaralanan kadın Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı.

Kocaeli’de Murat E., boşanma aşamasında olduğu Zeynep E. ve Zeynep E.’nin babası Cafer Tayyar Akçay’a yaraladı. Cafer Tayyar Akçay kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Zeynep E’nin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi ise sürüyor.

İzmir Karşıyaka Dedebaşı Mahallesi'nde M.B., isimli erkek, sokak ortasında Gül İ. isimli bir kadını ateşli silah ile ağır yaraladı.  Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadının, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. M.B., ise gözaltına alındı.

Diyarbakır'da M.A. evli olduğu H.A. adlı erkek tarafından saldırıya uğrayarak ağır yaralandı. Yaralanan kadın hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. M.A.'nın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, H.A. gözaltına alındı.

İzmir Dikili ilçesinde Hanife Çakıcı gördüğü şiddetten kaçmak için terminale gitti. Terminalde evli olduğu Haydar Çakıcı tarafından öldürüldü. Haydar Çakıcı gözaltına alındı.

İzmir'in Tire ilçesinde Dilek Karcı, evli olduğu Ergün karcı tarafından ağır yaralandı. Dilek Karcı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde Serkan A. mahallede düzenlenen düğünde bulunan boşanma aşamasında olduğu kadını öldürdü

Çanakkale'de Gencay Korur isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Ayşe Korur'u öldürdü. Gencay Korur cinayetinden gurur duyduğunu belirten paylaşım yaptı.