"Adalet biziz susmayacağız"

Koç Üniversitesi Kadın Dayanışma Kulübü, bir kadın öğrencinin okul çevresinde uğradığı tacize ilişkin açıklama yaptı ve saldırının gerçekleştiği yerde nöbet tuttu.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 25 Eylül 2021
  • 16:42

Koç Üniversitesi Kadın Dayanışma Kulübü, bir kadın öğrencinin okul çevresinde uğradığı tacize ilişkin sosyal medyada açıklama yaptı. Batı Park’ta Koç Üniversitesi’nde okuyan bir kadın öğrencinin tacize uğradığını ve şiddet gördüğünü duyuran Kadın Dayanışma Kulübü süreci takip edeceklerini belirtti.

“Kadın dayanışmasını büyüteceğiz”

Sosyal medyada yapılan paylaşımda, kadının durumun iyi olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Kadının sağlık durumu hakkında bilgi almak ve hukuki sürecin başlatmak için Kadın Dayanışma Kulübü olarak hastaneye geldik. Kadın arkadaşımızın bilinci yerinde ve durumu şu an iyi. Görgü tanığı arkadaşlar ifade vermek için karakola gidiyorlar.

Bizler de başka bir hastaneye sevk edilecek olan kadının yanında süreci takip ediyor olacağız. Işıklandırmanın ve güvenliğin yetersiz olduğu Koç Üniversitesi Batı Kampüs'ü servis bekleme alanında yaşanan bu olayda Kadın Dayanışma Kulübü olarak sürecin takipçisi olacağız.

Bugün yaşanan saldırının gerçekleştiği yerin aydınlatması yok. Tacizi, tecavüzü meşrulaştıran erkek egemen sistemin karşısında kadın dayanışmasını büyüteceğiz. Adaleti olay yerine gelmeyen polisten, mahkemelerde aklayan yargıdan beklemiyoruz.

Adalet biziz susmayacağız!”

Batı Park’ta nöbet tutuldu

Oluşan tepki ve dayanışma ile faillerden biri yakalanırken saldırının gerçekleştiği yerde nöbet tutuldu. Koç Üniversitesi Batı Kampüsü’nde hiçbir güvenlik önlemi olmadığı belirtildi ve “Güvenlik önlemleri yetersiz, acilen önlemler alınmalı” denildi.

Koç Üniversitesi Kadın Dayanışma Kulübü yaptığı paylaşımlarda şunları ifade etti:

"Kadınları korumayan, failleri aklayan devlete karşı kampüslerde, sokaklarda bir araya gelerek tacize saldırıya geçit vermeyeceğiz. Dayanışmayı büyüteceğiz, hesap soracağız!”