1917-2017... Yüzyılın çağrısı... Yaşamak için sosyalizm!

Gelin bu güzel geleceği birlikte kuralım! Ekim Devrimi’nin 100. yıl dönümünde “Yaşamak için sosyalizm” çağrısına yanıt verelim, mücadele edelim!

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 11 Kasım 2017
  • 07:43

Bu çağrı, tüm gün emek harcayıp yine de yoksulluğun yakasını bırakmadığı kadınlaradır.

Bu çağrı, canından çok sevdiği çocuğu aç kalmasın diye iş yerlerinde türlü baskıya katlanan kadınlaradır.

Bu çağrı, evde, sokakta, iş yerinde tacize ve şiddete maruz kalan kadınlaradır.

Bu çağrı, yaşamaya zaman bulamayan ama güvenli bir gelecek, eşit ve özgür bir yaşam isteyen kadınlaradır.

Bu çağrı bizleredir!

Bundan 100 yıl önce tarihte yeni bir dönemi başlatan toplumsal bir olay gerçekleşti. 1917’de Ekim Devrimi ile işçi sınıfı kendisini sömüren zorbalara karşı savaşarak, iktidarı ele geçirdi. Böylelikle Sovyet Rusya’da işçiler, köylüler ve kadınlar için tarihte eşi görülmedik gelişmeler yaşandı. Bu sadece Rusya işçilerinin kazanımı olmadı. Tüm dünyada ezilen ve sömürülen işçiler ile emekçi halkların zaferi oldu. Kadınıyla, erkeğiyle işçiler bu sefer sömürüsüz bir toplumsal düzen için işe koyuldular. Başka bir yaşamın, yeni bir toplumun mümkün olduğu görüldü.

Kadınların ezilmişliğine son vermek adına birçok önlem alındı. Kadınlara yaşamak için zaman ve imkân verildi. Bu devrimle birlikte oldukça geri bir toplumdan, eşit ve özgür insanlar toplumuna, sosyalizme adım atıldı.

Yeni bir dünyayı kurmak bizlerin ellerindedir!

Günümüzde hâlâ kadın işçi ve emekçiler pek çok haktan yoksun haldedir. Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz vakaları korkunç boyutlara ulaşmıştır. İşsizlik, yoksulluk, krizler önce kadınları etkilemektedir. Tüm bunların nedeni, adı kapitalizm olan bu sömürü düzenidir. Bugün ihtiyacımız olan, bundan yüz yıl önceki işçi kardeşlerimizin açtığı yoldan yürümek, bu sömürü düzeninden kurtulmaktır.

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları olarak diyoruz ki;

Yeni bir dünya, yeni bir yaşam istiyoruz! Bu yeni yaşamda eşitlik, özgürlük ve gelecek kaygısı duymadan yaşamak istiyoruz. Bu yeni yaşamın adı olan sosyalizmle birlikte sömürüden, baskıdan, savaşlardan kurtulmak istiyoruz. Çocuklarımız güzel bir geleceğe doğsun istiyoruz!

Diyoruz ki, gelin bu güzel geleceği birlikte kuralım! Ekim Devrimi’nin 100. yıl dönümünde “Yaşamak için sosyalizm” çağrısına yanıt verelim, mücadele edelim!

İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları