12 günde 14 kentte kadın cinayetleri

30 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında 10 ilde kadın cinayeti yaşandı. İki ilde iki kaıdn hayatını kaybetmiş şekilde bulunurken iki ilde ise kadınlar şiddete maruz kaldı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 10 Eylül 2022
  • 22:30

30 Ağustos ve 10 Eylül arasında Adana, Malatya, Bursa, Amasya, Bartın, İstanbul, Aydın, Mersin, Sinop, Urfa'da kadın cinayetleri, Adana ve Van'da iki kadın hayatını kaybetmiş halde bulunurken, Kayseri ve İzmir'de ik kadına şiddet uygulandı.

Adana'da Umut Enşan tarafında yaralanan Burcu T. 9 günlük yaşam mücadelesini kazandı. Saldırgan Enşan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde Şermin Sarı 2 yıl önce boşandığı ve 4 gün önce şikayetçi olduğu Erhan Poyraz tarafından öldürüldü. Cinayetin ardından Poyraz’ın karakola gidip teslim olduğu öğrenildi.

Malatya Doğanşehir, Sürgü Barajı kenarında 18 Ağustos’ta vurulmuş halde bulunan Sevda Evli, tedavi gördüğü 16 günün ardından Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yaşamını yitirdi.

Amasya Taşova ilçesinde Kadir Y. dini “nikahla" evli olduğu Sunay Aslan Kaya ve üvey oğlu Anıl Kadir Babal’ı öldürdü. Katil Kadir Y. cinayetin ardından kaçtı.

Bursa İnegöl’de Fadime Cuma otobüs durağında beklerken boşandığı Kahraman Çetinkaya tarafından öldürüldü.

Bartın’da Metin Ar, evli olduğu Arzu Ar’ı tehdit ettiği için 8 aydır tutuklu bulunduğu hapishaneden iki gün önce tahliye edildi. Tahliye olduktan iki gün sonra boşanmak isteyen Arzu Ar’ı öldürdü.

İstanbul Esenyurt’ta 4 yıl önce boşanan Y.T geçen hafta çocuklarını görmek için gittiği boşandığı C.A. tarafında tehdit edilerek şiddet gördü. Olay medyaya yansıdıktan sonra C.A. gözaltına alındı.

Aydın’da Mustafa Aydoğdu, 2 ay önce evlendiği Necla Aydoğdu'yu öldürdü. Kadın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırılırken, Mustafa Aydoğdu gözaltına alındı.

Mersin'de özel bir hastanede laborant olarak çalışan Dilan Karaman, boşanma aşamasındaki M.K. tarafından öldürüldü.

Sinop Boyabat’ta bir evde yalnız yaşayan Sultan Karaaslan evinde saldırıya uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Karaaslan, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Urfa’nın Siverek ilçesinde Mahmut Elen , kendisinden boşanmak isteyen Arzı Elen’i öldürdü. Katil Mahmut Elen gözaltına alınıp, tutuklandı.

Adana'da Halep’ten göç eden ve sistematik olarak şiddet gören Celile Hami, Adana’da şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Ali Paşa Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde Dilay Yiğit, şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Orhan Yerli, sokak ortasında kız arkadaşını darp etti. Bu sırada yoldan geçen Erdinç Başşaka Yerli'ye engel olmaya çalıştı. Yerli, Başşaka'yı yaraladı.

İzmir'in Konak ilçesinde E.D. Havva Çevirgen'e saldırarak şiddet uyguladı. Çevirgen, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, E.D. Buca ilçesine bağlı Çaldıran Mahallesi'nde yakalanarak gözaltına alındı.