Yemeksepeti Genel Merkezi önüne çağrı

Haksız biçimde işten çıkartılan Doğu Yılmaz direnişini Yemekspeti Genel Merkezi önüne taşıyacak. Yılmaz, Pazartesi günü saat 13.00'da genel merkez önüne çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Temmuz 2022
  • 15:05

Doğu Yılmaz tüm emek dostlarını Pazartesi günü saat 13.00’da Yemeksepeti Genel Merkezi önünde çağırdı. Yılmaz’ın çağrısı şu şekilde:

“Yemetsepeti Genel Merkezi önüne tüm dostlarımı davet ediyorum!

Yemeksepeti sermayedarı işçilerin emeği, alınteri, canı üzerinden zenginliğini artırıyor. Hakkımızı aradığımızda ise her türlü, baskı ve saldırıyı devreye sokuyor.

Şubat ayında ücret artışı istedik. İstediğimiz ücret artışı Yemeksepeti sermayedarlarının sırtımızdan kazandıkları yanında hiçbir şeydi. Taleplerimizi karşılamadılar, binlerce kişi kontak kapatarak mücadeleye atıldık. Mücadelemizi bastırmak için her türlü yolu denediler. Aylara yayılan mücadelemiz hala devam ediyor. En zayıf olduğumuzu düşündükleri anda baskı, mobbing, tutanak tutma, işten atma, yıldırma politikalarını devreye soktular. Mücadelede öne çıkan arkadaşlarımıza dönük saldırılar üzerinden tüm kurye arkadaşlarımıza gözdağı vermeye çalıştılar. Ben de bu saldırıların hedeflerinden biriydim. Düzmece gerekçelerle beni de işten attılar. Bu saldırıyı kabul etmedim ve Eyüp-Rami depo önünde direnişe geçtim. Kurye arkadaşlarım, emekten yana kurumlar ve dostlarımızın katkısıyla direnişi büyüttük.

Yemeksepeti Eyüp-Rami depo önünde başlattığım direniş bu gün 68.gününde.

68 gündür süren bu direniş, ağır çalışma koşulları, düşük ücret dayatması altında can güvenliği olmadan çalışan tüm kuryelerin direnişi olarak yükseldi.

İlk gün dediğimiz gibi; emeğimizle tüm zenginlikleri biz yaratıyoruz, onlar sefa sürüyorlar. Biz canımızı dişimize takarak, her gün ölüm riskiyle sefalet koşullarında çalışırken artık onlarda huzur vermeyeceğiz.

68. gündür sürdürdüğüm direniş başta tüm Moto Kuryeler olmak üzere işçi sınıfımızın direnişidir. Bu bilinçle hareket ettim. Yemeksepeti yönetiminin direnişimi parasıyla satın almaya kalkışan tutumunu reddettim. Çünkü bu direniş emeğin sömürüden kurtuluş kavgasının bir parçasıydı ve öyle ilerlemeliydi.

Şimdi sınıfımız adına yürüttüğümüz bu direnişi hep birlikte daha güçlendirme zamanıdır.

Gelin hep beraber bizlerin kanını emenlere karşı sesimizi birlikte yükseltelim!

Emek mücadelesine omuz veren sınıf kardeşlerimi ve tüm dostlarımı bir kere daha Pazartesi Saat: 13.00’da Yemeksepeti Genel Merkezi önünde birlikte sesimizi yükseltmeye davet ediyorum.”