Vaka sayısı düşüyor, hastanelerde yer yok!

F. Koca “normalleşme” sonrası toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğu, aynı bantta çalışan işçilerin sosyal mesafeye uyamadıklarını, 24 Temmuz’da Ayasofya’da dip dibe kılınan namazı görememiş olmalı ki, kurban bayramındaki görüntülerden hareketle kısıtlama yeniden gelebilir diyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Ağustos 2020
  • 15:34

“Normalleşme” öncesi günlük açıklamalarda vaka, ölen vb. sayısı şimdi açıklanandan 2,3 kat fazla idi. Buna rağmen il bazında “hastanelerde yer yok” diye bir açıklama daha önce hiç yapılmamıştı. “Normalleşme” sonrası Sağlık Bakanlığı’nın günlük açıklamalarında verilen rakamlarla, “salgın kontrol altına alınmak üzere” havası yaratılmak istendi. Ancak sahtekarlıklarını kendi yayınladıkları veriler ele verdi. Güya her şey yolundaydı, ama yoğun bakımdaki hasta sayısı sürekli artıyordu. Sağlık Bakanlığı çözümü hemen buldu(!) Bakanlık, yayınladığı grafikte yoğun bakımdaki hasta sayısını gösteren sütunu kaldırdı. Sütun sırra kadem basınca, yoğun bakımdaki hastaların sorunu kalmadı…

Sağlık Bakanlığının açıklamalarında –yoğun bakımdaki hastalar hariç- vaka sayılarında keskin bir düşüş olduğu söyleniyor. Bununla birlikte pek çok ilde sağlık emekçileri hastanelerde yer kalmadığını ifade ediyor. AKP’li bakanın açıkladığı vaka sayılarında “keskin düşüş” var ama ne hikmetse hastanelerde boş yatak bulunmuyor. 

Sahtekarlıkları gözler önüne serildi. Ama o kadar yüzsüzler ki, yaptıkları tek şey, yoğun bakımdaki hasta sayısını gizlemek oldu. Şimdiye dek AKP-MHP iktidarı tarafından hastanelerde yer kalmadığı gerçeğine itiraz eden olmadı. Sağlık Bakanlığı da aksini iddia edemedi. Çünkü yatak sayısı da, hasta sayısı da somutken yalanlamak kolay değil.

AKP’li bakan kurban bayramında kısıtlamadan söz etti

Sağlık Bakanı F. Koca, Kurban Bayramı görüntülerine atfen, “böyle olursa kısıtlamalar yine gelebilir” diye açıklama yaptı.

F. Koca “normalleşme” sonrası toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğu, aynı bantta çalışan işçilerin sosyal mesafeye uyamadıklarını, 24 Temmuz’da Ayasofya’da dip dibe kılınan namazı görememiş olmalı ki, kurban bayramındaki görüntülerden hareketle kısıtlama yeniden gelebilir diyor. F. Koca ya karakteristik bir AKP’li, ya da ancak kurban bayramında gaflet uykusundan uyanabildi!

H. Ortakçı