Ulucanlar zindan direnişi yol gösteriyor!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), 17, yılında Ulucanlar Direnişi'nde ölümsüzleşen 10 yiğit devrimciyi anacak.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Eylül 2016
  • 07:43

Ulucanlar Katliamı ve Direnişi’nin üzerinden 17 yıl geçti. Ulucanlar Direnişi’nin ön günlerinde sermaye düzeni işçilere, emekçilere, ezilen halklara karşı kapsamlı saldırıları hayata geçirmeye başlamıştı.  Bu saldırıların bir ayağını da zindanlar oluşturuyordu. Düzeninin temsilcileri  “İçeriye hakim olamadan dışarıya hakim olamayız!” (Bülent Ecevit) sözleriyle asıl hedeflerinin toplumu teslim almak olduğunu ortaya koyuyordu. Amaçları devrimci tutsakları iradesizleştirerek teslim almaktı.

Sermaye düzeninin temsilcileri bir kere daha yanılmışlardı. Zindanlardaki devrimci tutsaklar kimliksizleştirme ve teslim alma saldırılarına karşı devrimci direnişi örgütlediler. Ankara Ulucanlar Zindanı’nı devrimci direnişin merkezine çevirdiler. Sermaye düzeninin saldırılarına direnişle yanıt veren devrimcilerden 10’u yiğitçe ölümü göğüsledir.

Ulucanlar Direnişi sermaye düzenine karşı devrimci inanç, kararlılık, fedakârlık ve siper yoldaşlığının bir manifestosu haline gelmiştir.

Emperyalist kapitalist sistemin efendileri bugün de dünyayı kan gölüne çevirmeye devam ediyorlar. Sefil çıkarları uğruna halklara karşı savaş ve katliamları dayatıyorlar. Gerçekleştirdikleri her türlü kirli işlerin faturasını ise işçi ve emekçilere kesiyorlar.

Emperyalistlere göbekten bağlı sermaye devleti içerde ve dışarıda kirli savaş ve katliamlarını sürdürüyor. Bir yandan da gerici çeteleri besleyerek sefil çıkarları için kullanıyorlar. Sermaye düzeni, hayata geçirdiği saldırılara karşı ses çıkaran devrimci ve ilerici güçlere karşı azgınca saldırıyor. Suruç, Ankara katliamları başta olmak üzere birçok yerde devlet destekli gerici çeteler katliam yapmaya devam ediyorlar.

Bir yandan da devrimci ve ilerici güçlere dönük baskı ve tutuklamaları artırıyorlar. Bunun bir yansıması olarak zindanlardaki baskı ve saldırılar da artmış durumda. Sermaye düzeninin topyekûn saldırılarına karşı durmak ve mücadele etmek bugünün en temel görevidir. 17 yıl önce gerçekleşen Ulucanlar Zindan Direnişi düzenin saldırılarına karşı izlenilmesi gereken yolu gösteriyor.

Şimdi zaman baskı ve katliamlara, sömürü düzenine, Kürt halkına dönük imha ve inkâra karşı Ulucanlar’ın yarattığı devrimci siper yoldaşlığı ruhuyla mücadeleyi büyütme zamanıdır. Bu bilinçle Ulucanlar Zindan Direnişi’ni selamlıyor ve devrimci şehitleri saygıyla anıyoruz.

Devrim şehitleri ölümsüzdür!
Yaşasın Ulucanlar Direnişimiz!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

İstanbul Anma Programı:
Tarih: 25 Eylül 2016 - Pazar 
Saat: 13.00
Yer: Karacaahmet Mezarlığı
(Buluşma: Karacaahmet Merkez Şehitlik Cami önü)
Anma, Ümit Altıntaş’ın mezarı başında yapılacaktır