Didim’de keyfi gerekçelerle tutuklanan sınıf devrimcileri için hazırlanan dosya paylaşıldı. İnternet üzerinden de erişime açılan dosya, aynı zamanda İzmir’de bulunan sendika, dernek ve siyasi partilere ulaştırılıyor. Öte yandan, 29 Aralık’ta Karşıyaka Çarşı İş Bankası önünde gerçekleştirilecek olan eylemin çağrısı yapılıyor.
Hazırlanan dosya “İşçi sınıfı mücadelesi meşrudur, yargılanamaz!” başlığı taşıyor.
Dosya kapağında ise şunlar ifade ediliyor:
“Bu ülkede neredeyse her gün yeni bir operasyon haberiyle uyanıyoruz. Ekonomik krizin faturasını işçi sınıfı ve emekçilere kesmek için her şeyi yapan iktidar, demokratik hak ve özgürlükleri de tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Bunun için her türlü keyfiliğe kolayca imza atıyor. Saray rejimi düzenin kendi yasalarını bile önemsemiyor. İktidarın basit birer uzantısı haline gelen devlet kurumları en yukarısından en aşağısına kadar pervasız uygulamaları ardı sıra hayata geçiriyor. Bütün toplum susturulmak, itiraz eden herkes sindirilmek, böylece bu baskı ve sömürü rejiminin geleceği garanti altına alınmak isteniyor.”
Didim’de, mevcut yasaların dahi hiçe sayılarak gerçekleştirilen tutuklama sürecinin ayrıntılarının da paylaşıldığı kapak yazısında 29 Aralık’ta gerçekleştirilecek eyleme katılım çağrısı yapılıyor.
İlerleyen sayfalarda ise konuya iişkin DEV TEKSTİL’in yaptığı “Didim emniyeti ve adli makamları hukuksuzlukta çağ atladı” başlıklı açıklamanın yanı sıra 5 Aralık’ta gerçekleşen basın toplantısı metni yer alıyor. Av. İmdat Ataş’ın basın toplantısında gerçekleştirdiği konuşma “Türkiye’nin hukuki fotoğrafına bir emsal olabilir” ifadesiyle dosyada yer alırken, Av. Şule Aslan Hızal’ın “Tamamen düşünceyi, özgürlükleri, sendikal mücadeleyi, zapturapt altına alma çabasıdır” metni de dosyada bulunuyor.
Dosya içeriğinde ayrıca TMMOB MMO Öğrenci Komisyonu üyesi olan Rohat Ayas için MMO İzmir Şube’nin yaptığı açıklama ve DGB’nin “Gençliğin özgürlük mücadelesini engelleyemezsiniz” başlıklı açıklama da yer alıyor.
Hazırlanan dosyada, tutuklu sınıf devrimcileri için başlatılan imza kampanyası metni ve imzacılarının yanı sıra, keyfi tutuklamalara dair İzmir’in farklı sanayi bölgelerinde çalışan işçilerin görüşleri bulunuyor.
Dosyaya buradan ulaşabilirsiniz...
Kızıl Bayrak / İzmir