Tutsak annelerine ve destekçilerine saldırılar sürüyor

Bakırköy’de anneler yerlerde sürüklendi, Diyarbakır’da saldırıları protesto etmek için toplanan kamu emekçileri gözaltına alındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Mayıs 2019
  • 19:15

İmralı Hapishanesi’nde Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı açlık grevini sürdüren tutsakların yakınları bugün de polis engelleri ve saldırılarıyla karşılaştı. Diyarbakır’da saldırı protesto etmek isteyen kamu emekçileri de polis terörüne hedef oldu.

Bakırköy’de tutsak anneleri yerlerde sürüklendi

Bakırköy L Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi önünde nöbetlerini sürdürmek isteyen tutsak anneleri polisin saldırısıyla engellendi. E-5’te buluşarak hapishane önüne yürümek isteyen annelerin önü polis tarafından kesildi, çevreleri sarıldı. HDP’li vekillerin de destek verdiği annelere polis dağılın dayatmasında bulundu. Görüşmeler sonuç vermedi ve polis annelere saldırdı. Tutsak anneleri Behiye Dağ, Sakine Yakup, Peri Akyıldız, Necibe Başaran ile avukatlar Murat Aksak ve Meltem Özel gözaltına alındı. Gözaltılar Kartaltepe Emniyet Müdürlüğü’nden serbest bırakıldı.

Diyarbakır ve Gebze’de annelere polis engeli

Gebze M Tipi Kapalı Hapishanesi önünde 9 Nisan’da tutuklu çocuklarına destek için nöbete başlayan anneler, her türlü engelleme girişimine aldırmadan mücadelelerini bugün de sürdürdü. HDP Gebze İlçe binasında toplanarak hapishaneye doğru yola çıkan anneler ve desteğe gelen HDP milletvekili Meral Danış Beştaş, hapishane yakınında polis engeliyle karşılaştı. Valiliğin yasak kararını öne süren polis, anneler ve destekçilerini abluka altına aldı. Karar protesto edildikten sonra, yarın da gelineceği belirtilerek alandan ayrılındı.

Bağlar ilçesinde Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapmak isteyen tutsak anneleri de polis tarafından engellendi. HDP milletvekillerinin de destek verdiği eylem için toplananlar, polis ablukasına alındı ve saldırı tehditleriyle karşılaştı. Bir süre bekleyişin sonunda polis saldırıya geçerek anneleri dağıtmaya çalıştı.

Bir arada durarak bu saldırıyı boşa düşüren anneler sonrasında topluca HDP Diyarbakır il binasına doğru yürüyüşe geçti. “Siyasi tutsaklar onurumuzdur!”, “Bijî berxwedana zindanan!” sloganları atan anneler polis ablukası altında bulunan il binasına geçti.

Saldırıları protesto etmek isteyen emekçilere gözaltı

Öte yandan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi onlarca emekçi, tutsak yakınlarına yönelik saldırıları protesto etmek istedi. Yenişehir’de ACZ plaza önünde toplanan emekçiler polisin dağılın dayatmaları ve tehditleriyle karşılaştı. Kısa süre sonra saldırıya geçen polis emekçileri darp edip yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı.

Emekçiler “Direne direne kazanacağız!”, “Annelere uzanan eller kırılsın!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganlarıyla saldırıya karşılık verdi. Polisin saldırısında gözaltına alınan emekçilerin isimleri şöyle: Mehmet Polat, Faruk Ercan, Velat Kaya, Sedat Toz, Yılmaz Güneş, İrfan Deniz, Yıldırım Aslan, Erkan Keskin, Serhat Kılıç, Fırat Akdeniz, Mehmet Nur Ulus, Rozerin Çatak, Gönül Adıbelli, Arzu Koç, Gülhan Tekin, Yasemin Noyan, Saliha Zorlu, Emine Akşahin, Kadriye Kaya, Zeynep Aykat, Şenay Koç, Çilem Aydın, Hatice Efe, Güneş Özel, Esra Ademhan ve Arin Zümrüt.