‘‘Tüm çalışanların taleplerini ortaklaştırıp dile getireceğiz!’’

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fethi Bozçalı ile DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla 11 Ocak'ta Ankara'da yapılacak “Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitingi” kapsamında yolsuzluklara karşı mücadeleyi konuştuk.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Ocak 2014
  • 11:11

Dr. Fethi Bozçalı, ortaya çıkan yolsuzluk olaylarının herkes tarafından daha önce de bilindiğini, fakat yapılan operasyonla bunun boyutunun daha net bir şekilde açığa çıktığını ifade etti.

Başta başbakan ve bakanların yanı sıra alt düzeydeki bürokratların “hizmet sunarken” aslında kendi ceplerini de doldurduklarını, kamunun bütün kazanımlarını tamamen heba ettiklerini, özelleştirmeyle birlikte işçi emeğini sömüren şirketlere ve aracılara paraların akıtıldığını, bu yolla bürokratların kendilerinin de nemalandığını, kendi parti ve çıkar gruplarını güçlendirmek için oralara para akıttıklarını herkesin bildiğini belirtti.

Hükümetin pervasız yaklaşımlarına karşı, tüm çalışanlar ve emek  güçleri olarak 11 Ocak’ta Ankara’da miting düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Bozçalı, mitingin yolsuzlukların, hırsızlıkların hakkıyla ortaya çıkarılması talebiyle örgütlendiğini  söyledi.

Sadece sağlık alanındaki çalışanların değil, bütün sektörlerdeki çalışanların, emekçilerin ortak bir şekilde tepkisini dile getirilebilmesi gerektiğine vurgu yapan Bozçalı, kitingden umutlu olduğunu, toplumun büyük bir kesiminin bu mitinge ilgi göstereceğini düşündüğünü belirtti.

Mitingin bir başlangıç olması gerektiğini söyleyerek, bir mitingle duyarlılığın gösterilmesinin yetmeyeceğine, mücadelenin farklı eylemliliklerle devam etmesi gerektiğine işaret etti.

Yapılan iş bırakmalara değinen Bozçalı, bunların genel grev tarzıyla geliştirilmesi gerektiğini, sendikaların, örgütlerin ve derneklerin birarada olup bunu yüksek sesle söylemesinin önemli olduğunu ifade etti.

Bozçalı, hükümetin bir tercihte bulunduğunu, sermayenin ihtiyaçlarına göre yasaları çıkartıp ülkeyi yönettiğini, kendilerinin ise emekçilerin çıkarlarının ön planda tutulmasını, emeğin ve toplumun ihtiyaçlarına göre yasalar çıkartılmasını istediklerini belirtti.

Son olarak ortak mücadelenin önemine bir kez daha değinen Bozçalı şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: ‘‘Çalışanlar kendi emekleri için, toplumun sağlığı için başta sağlık çalışanları olarak biz, tüm çalışanların taleplerini mitingde ortaklaştırıp dile getireceğiz ve bundan sonraki tüm süreçlerde kararlılıkla sürdüreceğiz, bunun peşini bırakmayacağız.’’