TSK’nın Maxmur’a saldırısında siviller katledildi

TSK savaş uçaklarının Maxmur’daki mülteci kampını hedef aldığı saldırıda, 3’ü ağıllarına giden anne, kızı ve torunu olmak üzere 4 kişi yaşamını yitirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Aralık 2018
  • 10:39

Sermaye devleti ve AKP şefleri “terör” demagojisi eşliğinde Kürt halkına ‘sınır ötesi’ düşmanlığını tırmandırırken, dün Şengal ve Maxmur’a TSK tarafından saldırılar düzenlendi. Maxmur’daki saldırıda siviller hedef alındı.

Diğer yandan ABD ve Türkiye genelkurmay başkanları, bölge politikalarında iki ülke arasındaki işbirliğini sağlama adına dün telefonda görüştü.

Maxmur’da 4 sivil katledildi, halk sokağa döküldü

AKP şefi Tayyip Erdoğan, Suriye ve Irak Kürdistan’ına yönelik ilhakçı hedeflerini “Fırat’ın doğusuna operasyon başlayacak” ifadeleriyle dile getirmişti. Erdoğan’ın açıklamasının ardından gerçekleşen Şengal ve Maxmur’a yönelik hava saldırısına ilişkin MSB ve TSK’dan yapılan açıklamalarda, “Sincar ve Karacak Dağı bölgelerinin hedef alındığı” iddia edildi. Maxmur Halk Meclisi ise TSK savaş uçaklarının, Maxmur’da bulunan mülteci kampını hedef aldığını açıkladı. Maxmur’a yönelik saldırıda 4 sivilin katledildiğini duyuran Maxmur Halk Meclisi, 73 yaşındaki Asya Ali Muhammed, 26 yaşındaki kızı Narinç Ferhan Qasım, torunu 14 yaşındaki Evin Kawa Mahmud ile 23 yaşındaki Eylem Muhammed Emer’in yaşamını yitirdiğini bildirdi. Aynı aileden ölen anne, kızı ve torununun bölgedeki ağıllarında bulunan hayvanlarını kontrol etmeye gittikleri ifade edildi.

Maxmur’daki saldırı sonrasında halk sokağa dökülerek saldırıyı protesto etti. Eylemde “Katil Erdoğan”, “Kahrolsun ihanet” ve “Şehid namirin” sloganları haykırıldı.

ABD ile Türkiye genelkurmay başkanları görüştü

Öte yandan ABD ve Türkiye arasında bölge politikalarında işbirliği kapsamında karşılıklı görüşmeler dün de devam etti. ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler telefonda görüştü.

Görüşmeye dair ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay Patrick Ryder tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İki komutan, Türkiye'nin güvenlik kaygılarına yanıt olarak Suriye'nin kuzeydoğu sınırına kurulan ABD gözlem noktaları dahil karşılıklı güvenlik menfaatlerini ele aldı” ifadeleri kullanıldı. Şengal ve Maxmur’a yönelik saldırının görüşmede konuşulup konuşulmadığı açıklanmadı.