Trakya'da 1 Mayıs çağrıları sürüyor!

Sınıf devrimcileri Çorlu ve Çerkezköy’de çeşitli araçlarla işçi ve emekçilere seslenerek 1 Mayıs’ta alanlara çıkma çağrısı yaptılar…

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Nisan 2023
  • 17:30

2023 1 Mayıs’ı Çorlu Heykel Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Metal İşçileri Birliği ve Tekstil İşçileri Birliği, Çorlu ve Çerkezköy'de servis noktalarında bildiri dağıtımları ile 1 Mayıs’a katılmaya çağırdı.

“Ölüm ve sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!” şiarlı bildiride şunlar söylendi: “1 Mayıs’ta en güçlü şekilde taleplerimizle alanlarda yerimizi almalı. Sınıfımıza ve emekçilere dönük kapsamlı saldırıların olduğu bu dönemde, sermaye sınıfının karşısına en güçlü şekilde çıkmalıyız. Tüm işçi arkadaşlarımızı 1 Mayıs için seferber olmaya, birleşmeye, örgütlenmeye çağırıyoruz. Çorlu Heykel Meydanı’nda yapılacak olan 1 Mayıs mitingine, kendi birlikleri olan Tekstil ve Metal İşçileri Birliği’nin arkasında saf tutmaya çağırıyoruz.”

Dağıtım esnasında birçok işçiyle sohbet edildi ve devrimci işçi gazetesi Emeğin Kurtuluşu işçilere ulaştırıldı.

TEKSİF’in yetkili olduğu Altınyıldız’da promosyon mücadelesi verdiği için atılan bir işçi, fabrikada promosyon kelimesini artık işçilerin dillendirmediğini söyledi. Sendikanın bu duruma dair hiçbir şey yapmadığını anlatarak sendikal bürokrasiye duyduğu tepkiyi dile getirdi. Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Danfoss (Eaton) işçilerine yapılan dağıtımda ise işçiler, sözleşme süreçlerinin tıkandığını, grev kararını astıklarını ve 17 Mayıs’ta greve çıkacaklarını ifade ettiler.

Ayrıca dağıtım esnasında birçok işçi, hayat pahalılığından ve aldıkları düşük ücretten rahatsızlıklarını dile getirdiler. İşçilerle yapılan sohbetlerde işçilerin örgütlü mücadelenin şart olduğundan bahsedildi. Tüm bu sorunların çözümünün işçilerin birliğinden ve mücadelesinden geçtiği ifade edilerek, 1 Mayıs’ta alanlara çıkmanın önemi vurgulandı.

Bildiri dağıtımı dışında Çorlu ve Çerkezköy birçok farklı servis noktasına ve şehir merkezlerine A3 afişleri de yapıldı.

Kızıl Bayrak / Trakya