TKP/ML gerillaları İldem ve Yılmaz uğurlandı

Dersim'de ölümsüzleşen TKM/ML MK üyesi Erol Volkan İldem ile TİKKO Dersim Bölge Komutanı Ali Kemal Yılmaz, Sarıgazi'de son yolculuklarına uğurlandı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Aralık 2020
  • 17:00

Dersim Ovacık'ta ölümsüzleşen TKP/ML MK üyesi ve Dersim Siyasi Komiseri Erol Volkan İldem (Nubar) ile TİKKO Dersim Bölge Komutanı Ali Kemal Yılmaz (Özgür) son yolculuklarına uğurlandı.

İstanbul Sarıgazi Cemevi’ne getirilen cenazelerin ardından Sarıgazi Mezarlığı’na defnedildi. Defnedilmeden önce cemevinde “sınırlı sayıda kişinin katılımı ile” anma gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından Partizan ile Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına konuşmalar yapıldı. 
Partizan adına yapılan konuşmada, “Halkın yaşadığı, yoldaşlarımızın yaşadığı bu kayıplar, çok büyük özlemler biriktiriyor yarınlara. Direnişlerimiz bu özlemlerle büyüyecek" denildi. Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına yapılan konuşmada ise "Bugün burada şehitlerimiz Erol Volkan İldem ve Ali Kemal Yılmaz'ı, mücadelelerine layık bir biçimde uğurlamak, kavga bayrağını devralmak için toplandık” denildi. Konuşmanın devamında şunlar ifade edildi:

“Zor zamanlardan geçiyoruz; ağır bedeller veriyor, cenazelerimizi defnedebilmek için bile acı dolu, çetin bir mücadele veriyoruz. Ayları bulan DNA işkencesinin ardından yoldaşlarımızın cenazelerini alabildik. Faşizm şehitlerimizin bedenlerinden dahi korkuyor. Şehitlerimizi parçalayarak, yakarak onların mücadelesini durdurabileceğini, ardıllarına korku ve endişe salabileceğini zannediyor. Oysa biz, her bir şehidimizde, ayaklarımızdaki prangaları parçalıyor; içimizdeki ateşi yakıyoruz bir kez daha. Şimdi onların açtığı yoldan yürüyecek, omzumuzda faşizme kin ve yoldaşlarımızın onurunu taşıyacağız. Tereddüt etmek yok, vazgeçmek yok! Onların sesi olup onları haykıracağız."

Sloganlar ve alkışlarla gerçekleşen tören sonrasında sloganlarla Sarıgazi Mezarlığı’na yüründü.

Törenin ardından, cemevinden çıkan kitle ile içeri alınmayan kitle birleşerek, sloganlarla Sarıgazi Mezarlığı'na yürüdü. Polis, mezarlığı ablukaya aldığı için kitlenin bir kısmı dışarıda kaldı. İldem ve Yılmaz, marşlar ve sloganlarla toprağa verildi.