TKİP militanı Alaattin Karadağ katledilişinin 5. yılında anıldı

19 Kasım 2009 tarihinde İstanbul Esenyurt'ta polisler tarafından sokak ortasında infaz edilerek katledilen Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) militanı Alaattin Karadağ katledilişinin 5. yılında vurulduğu yerde anıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Kasım 2014
  • 23:46

Komünist işçi Alaattin Karadağ'dan devralınan bayrağın mücadele alanlarında dalgalanmaya devam ettiğini belirten sınıf devrimcileri, Alaattin'in katili sermaye devletinden hesap sorma kararlılığını bir kez daha haykırdı.


BDSP: Alaattin Karadağ yoldaş ölümsüzdür!

Esenyurt Depo Kapalı Cadde'de toplanan Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) önde meşaleler ve Alaattin Karadağ'ın sancağının yer aldığı kortejle yürüyüşe başladı.

“Alaattin Karadağ yoldaş ölümsüzdür! Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir! / BDSP” pankartı arkasında saat 19.30'da başlayan yürüyüşte kızıl bayraklar taşındı. Yürüyüş boyunca “Devrimciler ölmez, devrim davası yenilmezdir!”, “Alaattin Karadağ yoldaş ölümsüzdür!”, “Katil devlet hesap verecek!” sloganları haykırılırken yapılan konuşmalarda, devrimci faaliyet sırasında katledilen Alaattin Karadağ işçi ve emekçilere anlatıldı. Failleri belli olmasına karşın katil polislerin yargılanmaması teşhir edilirken hesap sorma çağrısı yapıldı. Katil polisleri aklayan mahkemenin Alaattin'in ailesine dava açması da teşhir edildi. İşçi ve emekçilere Alaattin'in parçası olduğu devrim ve sosyalizm mücadelesine katılma çağrısı yapıldı. Alaattin'in 5. ölüm yıldönümünde komünistlerin yaptığı yürüyüşü işçi ve emekçiler de sahiplendi. Bir dizi noktada, yapılan konuşmalar emekçiler tarafından alkışlarla karşılandı.

Alaattin Karadağ'ın vurulduğu sokağa gelindiğinde ise Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP) bayrağı açılarak Karadağ'ın partisi Esenyurtlu işçi ve emekçileri selamladı. Alaattin Karadağ'ın hesabını sorma, işçi sınıfının kurtuluş mücadelesini büyütmek için parti saflarında mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.

Alaattin'in vurulduğu yerde gerçekleştirilen anma programında ilk olarak saygı duruşunda bulunularak Alaattin şahsında tüm devrim ve sosyalizm mücadelesinde şehit düşenler anıldı.


Hesap sormak için devrimci sınıf partisini büyütelim!”

Anmada BDSP adına yapılan konuşmada, Alaattin'in fedakarlığı, emektarlığı anlatıldı. Yoldaşlarını koruma uğruna çatışmada katledilmesine değinildi. Konuşmada, içinden geçmekte olduğumuz yeni ve zor dönemin koşullarına dikkat çekilerek devrim ve sosyalizm mücadelesini yükseltmenin önemine vurgu yapılırken kapitalist sistemin miadını doldurduğu belirtildi. Alaattin'den devralınan bayrağın yükseltilmesi sorumluluğuna vurgu yapan BDSP temsilcisi, komünist işçi partisinin bunun için mücadele ettiğini, Alaattin'lerin sokaklara taşıdıkları sloganların Haziran Direnişi barikatlarına, Greif işgaline taşındığı söylendi. Kavgada düşen her devrimcinin bir damla kanının bile hesabını sormak için devrimci sınıf partisinin mücadelesini yükseltmek gerektiği vurgulandı.


Şehitler yaşıyor, genç komünistler savaşıyor!”

Anma genç komünistlerin konuşmalarıyla sürdü. İlk olarak liseli genç komünistler adına yapılan konuşmada “Gücümüz birliğimizden gelir” dendi. Liselerde örgütledikleri eylemlere ve Soma boykotuna değinen liseli, “Ortadoğu'nun bereketli toprakları nice Alaattin yaratacaktır” sözleriyle Karadağ'ın bıraktığı bayrağı devraldıklarını belirtti.

Liseli konuşmasını TKİP MK üyesi ve Ulucan Direnişi şehidi Habip Gül'ün “Partinin bayrağına leke sürdürmeyeceğiz” sözünü tekrarlayarak bitirdi. Genç komünistler adına yapılan konuşmada ise sömürün ortadan kaldırılması için mücadele edildiği ifade edildi. Gençliğin devrimci birliğini sağlamak için faaliyetlerin örgütlendiği anlatıldı. Gençlik adına konuşmalar “Gençlik gelecek gelecek sosyalizm!”, “Şehitler yaşıyor genç komünistler savaşıyor!” sloganlarıyla karşılandı.

Karadağ'ı anma programı, şiir dinletisi ve hep bir ağızdan söylenen marşlarla sona erdi.

Anmaya Halkevleri, ÖDP ve PDD de destek verdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul