TGS: Tehlikenin farkındayız

TGS, sendikal faaliyetleri nedeniyle 8 gazetecinin işine son veren Cumhuriyet'in önünde açıklama yaparak "kararı tanımıyoruz" dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 30 Kasım 2021
  • 13:40

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) sendikal faaliyetleri nedeniyle 8 gazetecinin işine son veren Cumhuriyet’in önünde açıklama yaparak “kararı tanımıyoruz” dedi. Açıklamayı Genel Yayın Koordinatörü Serkan Ozan okudu. Ozan, işten atma saldırısına ilişkin “Cumhuriyet Gazetesi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir” dedi.

Kararı tanımadıklarını belirten Ozan şu şekilde devam etti:

“16 Kasım 2021 tarihinde yapılan Cumhuriyet Vakfı toplantısında, en az 15 kişinin işten çıkarılması, bununla ilgili Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın öneri sunması kararlaştırılmıştır. Bu karar sonrası gerek Genel Yayın Yönetmeni Küçükkaya, gerek yazıişleri ekibi ve gerekse servis şefleri, çekincelerini dile getirmiş, hiç kimsenin işinden olmaması için yapıcı öneriler ve özverilerde bulunma kararı almıştır. Ancak, çalışanın sesine kulak tıkayan, kendilerine sunulacak önerileri bile beklemeyen Alev Coşkun, Adnan Arslan ve Osman Özer’den oluşan şirket yönetim kurulu, Cumhuriyet ilkeleriyle uyuşmayan bir kararla sekiz çalışma arkadaşımızı Cumhuriyet’ten koparmıştır. Bu kararla, Cumhuriyet Vakfı tarafından gazeteyle ilgili kararlarda tek yetkili kılınan Yürütme Kurulu ve Genel Yayın Yönetmenliği makamının iradesi çiğnenmiştir. Arkadaşlarımızın aramızdan koparılmasına gerekçe olarak gösterilen “ekonomik nedenler" savını kabul etmiyoruz. Bu, Cumhuriyet’in gazetecilik anlayışına vurulmuş bir darbe, yayın çizgisine yönelik bir operasyondur. Bu operasyonun kimler tarafından yapıldığını biliyoruz… Seçim sürecine giren Türkiye’nin en önemli gazetesinin yayın politikasına müdahale girişiminin de tehlikenin de farkındayız.” 

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu ve atanmış şirket yönetim kurulu üyeleri Osman Özer’i derhal istifaya çağıran Ozan “Cumhuriyet’in gerçek sahipleri okurlarımıza, hiçbir koşulda desteklerini esirgemeyen Cumhuriyet dostlarına dayanışma ruhuyla sesleniyor, saygılarımızı sunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.