Tarikata peşkeş çekilen Tibaş Parkı’nda inşaat durduruldu

Acıbadem Tibaş Parkı Gönüllüleri, mahkeme kararına rağmen parkta inşaat çalışmalarının sürmesini protesto ederek inşaatı fiilen durdurdu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Mayıs 2018
  • 17:52

Üsküdar Acıbadem’de bulunan ve tarikat vakfına peşkeş çekilen Tilbaş Parkı’na yapılan inşaat için mahkemenin durdurma kararı vermesine karşın inşaat çalışmaları devam ediyor.

Buradaki yeşil alanın talan edilmesine karşı mücadele eden Tibaş Parkı Gönüllüleri, bugün inşaat önünde gerçekleştirdikleri eylemle bu hukuksuzluğu protesto ederek fiili olarak inşaatı durdurdu.

Saat 14.00’te yapılan basın açıklamasında “Bu inşaat mahkeme kararı ile durdurulmuştur Mühürleyin!” pankartı açıldı.

Tibaş Parkı Gönüllüleri inşaat alanını çevreleyen saclara vurarak durumu protesto ettiler. Bunun üzerine gelen polislere mahkeme kararına aykırı olarak devam eden inşaatı durdurmalarını söyleyen gönüllüler, polisten “biz durduramayız” yanıtını aldı.

Daha sonra yoğun şekilde Üsküdar Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ve Yapıişleri Müdürlüğü telefonla aranarak inşaatın durdurulması için basınç yapıldı.

Yoğun baskı üzerine zabıta ekipleri çalışmayı durdurmak zorunda kalırken inşaatta çalışan işçiler de dışarı çıkarıldı.

“İnşaatın mühürlenmesini, yapılan kaçak inşaatın yıkılmasını istiyoruz”

Şerife Arslan tarafından burada okunan basın açıklamasında şunlar söylendi:

“Tüm bu kanuna aykırı uygulamalar için Tibaş Sitesi sakinlerinin açtığı dava sonucunda Bilirkişi Heyeti, anılan inşaat alanını inceledikten sonra hazırladıkları raporda; Yapılan inşaatın, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine, mevcut mevzuata ve kamu yararına uygun olmadığı yönünde görüş bildirmişti. Dün de mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Kararın mahalleliye ulaşmasıyla sabah saatlerinden itibaren inşaatın durması için mahalleli olarak inşaat önünde beklemeye başladık. Mahallelinin ısrarı sonucu uzun bekleyişin ardından zabıta ekipleri inşaat alanına gelmiştir.

Mahkemenin yürütme kararı tebliğ edilmiş, belediye yetkilileri inşaat mahalline gelerek inşaatı durdurmuştur. Mahalleli olarak, inşaatın mühürlenmesini, yapılan kaçak inşaatın yıkılmasını, yasal olan imar startlarına uygun olarak yeniden inşasının yapılmasını ve tarikata verilen yapının planda belirtildiği gibi belediye hizmet alanı fonksiyonunun verilmesini talep ediyoruz. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız."

“Belediye hizmet alanı” tarikata peşkeş çekiliyor

Acıbadem’de mahkemenin durdurma kararına rağmen Üsküdar Belediyesi’nin Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’na 30 yıllığına kiraya verilen Tilbaş Parkı’nda inşaat çalışmaları sürüyor.

Tilbaş vakfı tarafından “belediye hizmet alanı” olarak bağışlanan alanda bulunan park şimdi dinci vakfa peşkeş çekiliyor. Buna karşı çıkan Acıbademliler uzun süredir yürüttükleri mücadele parklarına sahip çıkıyor ve buranın dinci vakfa peşkeş çekilmesini engellemeye çalışıyor.

2003’te usulsüz şekilde imar palının değiştirerek yaptığı inşaatla parkı da tahrip ed

en belediyenin bu girişiminin açılan dava ile durdurulmuş bugün ise farklı bir şekilde yeniden inşaat başlamıştır.

Üstelik mevcut imar planında 1924m2 olan alanın, sadece %25’i olan 481m2'lik kısmına bina yapılabileceği açıkça belirtilmesine rağmen bunun 2,5 katı alana 1170m2 üzerine inşaat planlanmış ve 2. kata çıkılmıştı.

Tibaş Parkı Gönüllüleri, yarın (19 Mayıs) saat 17.00’de inşaatın durdurulmasını kutlamak için Tibaş Parkı’na çağırıyor.