Taksim’e temsili çelenk

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Taksim Meydanı’na temsili çelenk bıraktı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Mayıs 2021
  • 14:49

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Mayıs programı çerçevesinde Gümüşsuyu’nda toplandı. Taksim Meydanı’na yürüyüşe geçen temsilciler 1 Mayıs marşını okudu.

Taksim Meydanı’nda anıt önüne çelenk bırakıldı. Saygı duruşunun ardından konuşmalar yapıldı.

“Gözaltılar serbest bırakılsın”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu söz alarak Taksim’e yürümek isterken gözaltına alınanlar için çağrı yaparak şunları söyledi:

“Bütün işçilerin emekçilerin bu ülkenin tüm değerlerini üretenlerin 1 Mayıs’ı başta Taksim Meydanı olmak üzere her yerde kutlaması haktır. Buna tahammülsüzlük kabul edilemez. Sabahtan beri 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen arkadaşlarımızın gözaltına alınmasını kınıyoruz. Bütün gözaltına alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz.”

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen iktidarın yasakladığı “128 milyar nerede?” ve “İstanbul Sözleşmesi bizimdir” pankartları üzerinde durarak şunları ifade etti: 

“İşçilerin emekçilerin seslerini duyurmasının iş, özgürlük mücadelesi vermesinin kolluk şiddeti ile, gerektiğinde yasa yaparak ve yasa çiğnenerek bastırılmasını pandemi ile ilgisi yok. Mücadelemize geri adım atmadan devam edeceğiz.” 

TMMOB adına yapılan konuşmada, Türkiye’de işçi ve emekçilerin uzun süredir açlıkla, yoksullukla karşı karşıya olduğu belirtilerek pandemi ile birlikte sefaletin derinleştiği ifade edildi.

“İşçilere zulüm kabul edilemez”

TTB Merkez Konsey Üyesi Çiğdem Aslan ise, her gün birçok sağlık çalışanının pandemi nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerinde durdu. Aslan, pandeminin sadece sınıfsal eşitsizlikleri değil, toplumsal cinsiyet eşitsizliğin de derinleştirdiğini söyleyerek şunları ifade etti:

“Sağlıklı güvenceli yaşam hakkı için yan yanayız. Herkese aşı, gelir desteği sağlansın. Emekçilerin iş aş mücadelesi ne yazık ki ‘aşı, iş, aş’ olarak değişmiştir. Lebaleb solo kongreler yapılırken işçilerin zulme yenik düşmesi kabul edilemez. Tüm emekçilerin 1 Mayıs’ı kutlu olsun.”

Yapılan konuşmalar sonrasında anıtın önüne karanfilleri bırakılarak açıklama sona erdi.