Suruç davasında 3. duruşma 13 Kasım’da Hilvan’da

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç yaralıları ve tanıkları, İHD İstanbul Şubesi’nde düzenledikleri basık toplantısı ile Suruç katliamı davasının Hilvan’da görülecek olan 3. duruşmasına çağrı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 04 Kasım 2017
  • 11:22

Suruç katliamının Urfa’nın Hilvan ilçesine kaçırılan davasının 3. duruşması 13 Kasım’da görülecek. Dava duruşması öncesinde Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç yaralıları ve tanıkları İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde saat 11.00’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamada duruşmaya katılma çağrısı yapıldı.

“Baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz! Adalet için 3. kez Hilvan’dayız!” şiarlı ozalitin asıldığı açıklamada ilk söz dava avukatlarından Kader Tonç’a verildi. Tonç, Suruç davasını yüzlerce avukatın izlediğini kaydederek 3. duruşma incesinde dava avukatlarından ikisinin tutuklanmış olmasını devlet ve IŞİD arasındaki bağlantının gizlenmeye çalışması amacını taşıdığını belirtti. Tutuklama saldırısının kendilerini yıldıramayacağını ifade eden Tonç, duruşmada onlarca avukatın hazır olacağını belirtti. Sözlerine, sanığın duruşmalara getirilmesi için çabaladıklarını ekleyen Tonç, Suruç katliamı aydınlatılsaydı gerçekleşen diğer katliamların olmayacağını belirterek davanın sahiplenilmesinin önemine değindi ve duruşmaya çağrı yaptı.

“Tutuklamalar bizi yıldıramaz”

Basın açıklamasını ise Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç yaralıları ve tanıkları adına Suruç katliamında yaşamını yitiren Vatan Budak’ın babası Murat Budak okudu. Budak, Suruç katliamı gerçekleştikten sonra ki 27 aylık süreçte, adalet mücadelelerinin karşısında gerçekleri karanlıklara gömmek isteyenlerle karşı karşıya olduklarını belirtti. Gözaltı ve tutuklama saldırıları ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Budak, kısa süre önce Suruç’ta ölümsüzlüğe uğurlanan Hatice Ezgi Sadet’in ablası Özgen Sadet ve katliama tanıklık etmiş olan ETHA muhabiri Havva Custan ile Suruç davası avukatlarından Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar’ın tutuklandığını hatırlattı.  Budak, “Buradan kamuoyu önünde yineliyoruz; 27 aylık adalet mücadelesi döneminde tüm saldırılar karşısında nasıl ki yolumuzda yürümeye devam ettiysek, son tutuklamalar sonrasında da yine aynı şekilde yürümeye devam edeceğiz! Ne adalet yoksunu göstermelik yargılamalar, ne aileler olarak bizlerin ne çocuklarımızın ne de avukatlarımızın tutuklanması bizleri adalet mücadelesinden vazgeçirebilecektir” dedi.

“3. kez Hilvan’da olacağız”

Budak, Suruç katliamı davasının 3. duruşmasının Hilvan’da görüleceğini belirterek, “Üçüncü kez yollara düşerken tekrar hatırlatmak istiyoruz; katilleri değil bizleri hedef alan cezalarınız, mahkeme önlerinde adeta bizlere işkence haline getirilmeye çalışılan duruşmalar ne umudumuzu kırabilir, ne de mücadelemizden geri düşürebilir. Farkındayız ki bizlerin adalet çığlığı herkes için sesi oluyor. Her duruşmada gösterdiğimizi inat ve kararlılık tüm adaletsizliklere karşı duruyoruz” dedi.

Budak son olarak “Suruç için, herkes için adalet mücadelesini büyütmeye, 33 düş yolcusunun eşit, adil ve özgür bir yarınlar düşlerini gerçek kılmaya kararlıyız” diyerek yüreği adalet için atan herkesi duruşmada yan yana olmaya çağırdı.

Sorulan sorular üzerine ise avukat Kader Tonç, Diyarbakır katliamı davasında yaşanan gelişme ile polislerin sadece görevi kötüye kullanma ve ihmalden değil, sanık olarak dosyaya eklendiğini ifade ederek bu gelişmenin tüm katliam davalarında emsal olacağını ifade etti.

Kızıl Bayrak / İstanbul

İLİŞKİLİ HABERLER