‘Suçlu’ Ali İsmail Korkmaz

Ali İsmail Korkmaz'ın 4 faili tutuklanırken sanıklar Ali İsmail'i suçlu göstermeye çalıştı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 08 Ağustos 2013
  • 08:38

Ali İsmail Korkmaz soruşturmasında biri polis 4 kişi tutuklandı. Dün hakim karşısına çıkan faillerden polis savunması Ali İsmail Korkmaz’ı suçlu göstermeye yönelik hazırlanmıştı.

Polis Mevlüt Salboğan, kendisinin saldırı amaçlı değil Ali İsmail’e vuranları uzaklaştırmak için gittiğini iddia ederken Ali İsmail Korkmaz’ın polise taş attığını, küfür ettiğini savundu. Polisin sıkça başvurduğu yöntemi uygulayan Terörle Mücadele Şubesi’nden polis Mevlüt Salboğan o gece çevik kuvvete yardımcı olduklarını belirtip şunları ifade etti: “Kamera kayıtlarında görülen ve sivil şahısların yakaladığı kişi, ara sokaklardan eski otogarın bulunduğu Beşik Otel’in oralarda bize doğru taş atıyordu. Bu şahsın üzerinde, yanlış hatırlamıyorsam, füme renginde, bol olacak şekilde bir giysi vardı. Başkaca üzerindeki kıyafetleri ve yaşı ve eşkali konusunda bir şey hatırlamıyorum. Burada bulunan şahıslar o şahsı yakaladılar. Kaldırımın oraya vurarak düşürdüler. En az dört kişi bu şahsı yakalayıp fırının karşısında bulunan kaldırıma tekme ve yumruk vurmak suretiyle yere düşürdüler. Çocuk kaldırımın kenarına düştükten sonra ben oraya doğru geldim. Şahısları ayırdım ve uzaklaştım. Bir süre sonra yerde yatan şahıs bize hitaben ‘Hepiniz o.. ç..’ dedi. Tekrar tekrar sövme eylemini sürdürünce ben de kendisinin karın bölgesine doğru tekme attım. Kalkıp gitmesini söyledim.”

Polis ifadesinde ayrıca o gece sadece Ali İsmail Korkmaz’ın böyle bir saldırıya uğramadığını da itiraf ediyor. Polis Salboğan ifadesinde darp edilen gencin Korkmaz değil, bir başkası olduğunu öne sürdü. Saldırı gecesine ait başka kamera kayıtlarında da ara sokaklarda polisin bir dizi eylemciyi ellerinde tahta sopalar olan kişilerle dövdüğü görülüyordu. Bu da saldırılardan Ali İsmail’in dışında ölüm yaşanmasının bir ‘şans’ olduğunu gösteriyor. Polisin uyguladığı linç birçok insanın ağır yaralanmasına neden oldu.

Fırın sahibi İsmail Koyuncu da polis ifadesini destekleyerek Ali İsmail’in küfür ettiğini söyledi. Böylece kurulan mizansende hayat bulmaya başladı. ‘Polise taş atan marjinal ardından küfür ederek ağır tahrik yaratmıştır’ denerek cezaların indirilmesi sağlanacaktır. Bir aklama davası olan soruşturmanın savcıları zaten Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nün ‘gerçek suçluları’ bulmak için elinden geleni yaptığını, bir kişinin suçunu tüm kuruma mal etmemek gerektiğini söyleyerek diğer saldırgan polislerin örtbas edilmesine ortak oldular.

“Kendi arkadaşlarını dövüp polis yaptı deniyor” sözleriyle başlayan aklama çabası şimdi “taş attı, küfür etti” ile devam ediyor.