Soylu’dan Pervin Buldan’a tehdit

Pervin Buldan, Süleyman Soylu’nun kendisini arayarak “Size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok, nereye gidiyorsanız gidin” tehdidi savurduğunu açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Haziran 2018
  • 12:46

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Yanyurt Köyü'nün bakkalının öldürülmesinin ardından; bakkalın “işbirlikçi olduğu için PKK tarafından öldürüldüğü” iddia edilmişti.

Bu olayın ardından Süleyman Soylu’nun Pervin Buldan’ı arayarak bu olayla ilgili “Sizi CHP bile kurtaramayacak, o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım” dediği öne sürülmüştü.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bugün yaptığı açıklamayla Soylu’nun kendisini tehdit ettiğini doğruladı.

Öte yandan Yanyurt Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek askerler tarafından köye baskın gerçekleştirildi.

“Yaşama hakkınız yok, nereye gidiyorsanız gidin!”

HDP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarını değerlendiren Pervin Buldan, gazetecilerin tehdit ile ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

“Evet, İçişleri Bakanı'ndan bir telefon aldım. Beni arayarak Ağrı Doğubeyazıt ilçesinde kendilerinin müşahiti olduğu bir insanın infaz edildiği ve bu infazdan bizi sorumlu tuttuğu bir telefon aldım. Yapılan infazla partimizin birebir ilişkisi olduğunu ima etmiştir. Tıpkı Suruç'ta olduğu gibi yapanlar cezalandırılmıyor. Yapmayanlar sorumlu gösteriliyor. Bu olay derhal açığa çıkarılmalıdır. Kimler tarafından yapılmışsa bu insanlar cezalandırılmalıdır. HDP olarak bu olayları asla kabul etmediğimizi belirtiyoruz. Sayın Soylu ‘Size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok, nereye gidiyorsanız gidin’ gibi saçma sapan asla kabul etmediğimiz bir konuşmayla karşı karşıya kaldım. AKP hükümeti böyle bir öfkeyle mi yönetecek. Bu ülkenin 3. büyük partisi olan bir partiyi bu tür suçlamalarla insanların gözünde karartmalarına asla izin vermeyeceğiz.

Yaşanan olayın çok büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Bir partinin eş başkanına böyle bir telefon açılmasını kabul etmiyoruz. Herkes haddini bilecek, sayın Soylu da haddini bilecek. Biz büyük bedeller ödeyen bir partiyiz. Suruç'ta yaşananlar ortada. Suruç'ta insanlar boğazı kesilerek öldürüldü. Bizim 6. sıra milletvekili adayımız tutuklandı. Alakası olmayan insanlar tutuklandı. Çok talihsiz bir konuşma yaptığımızı belirtmek isterim. Bu telefonu bu şekilde yorumluyorum ve kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum.”

İLİŞKİLİ HABERLER