Sinyalizasyon neden bitmedi: Son tarih 2 yıl ertelenmiş!

Ankara’daki tren faciasına yol açtığı belirtilen sinyalizasyon sistemi eksikliğiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Projeyi üstlenen Gülermak-Kolin Ortaklığı’na, sinyalizasyon sistemini tamamlamaları için Ekim 2017’ye son tarih verildi. Fakat iki kere ertelendi ve 2019 sonuna kadar ek süre verildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Aralık 2018
  • 12:56

Ankara’da meydana gelen tren kazasına ve katliama yol açan etkenler arasında yer alan sinyalizasyon sistemi eksikliğiyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Ekim 2017’de bitmesi gereken fakat bu yıl Mart ayında henüz yazılımı dahi tamamlanmayan sistemin son tarihinin iki kez ertelendiği belirtildi. Son olarak, projeyi üstlenen Gülermak-Kolin Ortaklığı’na sinyalizasyon sistemini tamamlamaları için 2019 sonuna kadar ek süre verildi.

Sözde Ekim 2017’de tamamlanacaktı

BirGün’den Burcu Cansu’nun haberine göre, Yüksek Hızlı Tren hattı için Mart 2016’da TCDD ile Gülermak-Kolin Ortaklığı bir sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre, Ankara-Kayaş arasındaki sistemin Ocak 2018’de, facianın gerçekleştiği Ankara-Sincan hattının ise Ekim 2017’de tamamlanması gerekiyordu. Projenin tamamlanması için hazırlık aşamasında belirlenen sürenin 36 ay olmasına karşın sözleşme 17 aylık imzalandı. Yaklaşan seçimden önce hattın açılması için sürenin kısaltıldığı ileri sürüldü.

Mart 2018’de yazılımı dahi bitmemişti, yine de açıldı

Sözleşmede belirlenen tarihte sinyalizasyon sistemi kurulamayınca TCDD, Gülermak-Kolin Ortaklığı ile tekrar masaya oturarak 1 yıllık “süre uzatımı” verdi. Mart 2018’de ise projenin tamamlanmadığı, sinyalizasyon sisteminin yazılımının dahi olmadığı ortaya çıktı. Buna rağmen TCDD, “kısmi geçici kabul”le projeyi onayladı. Nisan ayında ise gösterişli bir törenle Başkentray açılışı yapılarak Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren hattı açıldı. Sinyalizasyon sisteminin tamamlanması için Aralık 2019 tarihine kadar Gülermak-Kolin Ortaklığı’na tekrar süre verildi.

Facia uyarısı yapılmıştı

Projenin sinyalizasyon sistemi tamamlanmadan açılmasının faciaya davetiye çıkaracağına ilişkin Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası’nın (BTS) ve TMMOB ile bağlı odalarının uyarılarına rağmen açılış yapıldı. Yapılan itirazlara ise “Türkiye’nin birçok noktasında sinyalizasyon sisteminin olmadığı” yanıtı verildi.

Tren kazasının ardından TMMOB ve BTS, katliamın sinyalizasyon sistemlerinin bulunmamasından kaynaklandığını açıklamıştı. Ulaştırma Bakanı ise “sinyalizasyon sistemi olmazsa olmaz değil” ifadeleriyle konuyu çarpıtarak kendi sorumluluklarını örtbas etmeye kalkmıştı.