Sınıf devrimcilerine yönelik polis baskınları

İstanbul, Kocaeli ve İzmir’de bu sabah sınıf devrimcilerine yönelik polis baskınları düzenlendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Kasım 2018
  • 06:28

Sermaye devletinin ilerici, devrimci güçlere yönelik polis baskınları bu sabah da devam etti. Polis İstanbul, Kocaeli ve İzmir’de sınıf devrimcilerinin evlerine baskınlar düzenledi.

İzmir’de düzenlenen baskında Ayla Subaşı ve Fatih Ilgın gözaltına alındı. Polis baskınının gerekçesinin Teslim Demir’in cenaze törenine katılma olduğu bildirildi.

İstanbul Esenyurt’ta Oktay Türk’ün teyzesinin evi polislerce basıldı. Baskında evin kapısının kırıldığı ifade edilirken, Oktay Türk’ün gözaltına alınmadığı bildirildi. Polis baskınının gerekçesine ilişkin henüz bilgi alınamadı.

Kartal’da Çağdaş Ekinci’nin aile evine de polis baskın düzenledi. Ekinci evde olmadığı için gözaltına alınamazken, evde bazı eşyalara el kondu. Gözaltının gerekçesi öğrenilemedi.

Avcılar’da Nurgül Doğan, evine düzenlenen polis baskınında gözaltına alındı.

Esenler’de Dilbirin Acar’ın ailesinin evine baskın yapıldı. Evde arama yapan polisler ailesine gerekçe olarak “davaya katılmama”yı gösterdi, ancak davayla ilgili bilgi vermedi. Acar evde olmadığı için gözaltına alınamadı.

İstanbul’da Devrimci Gençlik Birliği’nden de Ulaş Uslu’nun evine polis baskını yapıldığı, evde olmayan Uslu’nun gözaltına alınamadığı bildirildi. Evden Kızıl Bayrak gazetesi, bazı kitaplar ve bilgisayar hard diski alındığı belirtildi. Gözaltına gerekçe olarak Teslim Demir’in cenaze törenine katılma gösterildi.

Ayrıca Gözde Ekici’nin kaldığı eve de baskın yapıldığı, Ekici evde olmadığı için gözaltına alınamadığı söylendi.

DGB’li Yaren Sarısaltık’ın da evine polis baskını düzenlendi. Evde arama yapan polisler evde olmadığı için Sarısaltık’ı gözaltına alamazken, gözaltına gerekçe olarak Teslim Demir’in cenaze töreni olduğu söylendi.

Murat Yıldırım’ın evine polis baskını yapıldı. Evde arama yapan polisler Yıldırım evde olmadığı için gözaltı yapamadı.

Kocaeli Çayırova’da Çağdaş Çınar’ın evine baskın düzenlendi. Teslim Demir’in cenazesine katılım gerekçesiyle yapılan baskında Çınar’ın gözaltına alındığı ve İzmir’e götürüleceği bildirildi.

Polisin elinde gözaltı listesi olduğu ve gözaltıların artabileceği ifade edildi.