Sığınmacılara karşı insansız hava aracı

AKP şefi ne kadar acımasızsa, AB şefleri de o kadar riyakâr. İlki mültecileri bir “koz” olarak kullanacak kadar zıvanadan çıkmış durumda. İkinciler ise ne pahasına olursa olsun sınırları kapatma derdinde.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Mart 2020
  • 10:02

Türk ordusunu Şam’a sürme histerisine kapılan AKP şefi T. Erdoğan’ın bu hevesi kursağında kaldı. Tüm yalvarmalarına rağmen NATO üyesi Avrupa Birliği (AB) devletlerini savaş bataklığına çekemediği için, elindeki “son koz” olan “mülteci şantajı”na sarıldı. Tarihte eşine pek rastlanmayan bu iğrenç acımasızlık, T. Erdoğan’ın hırslarını dindirecek sonuçlar yaratmadı. Buna karşın mültecilerin Avrupa’ya geçişlerini engellemek AB’nin temel gündemi haline geldi.

AKP şefi ne kadar acımasızsa, AB şefleri de o kadar riyakâr. İlki mültecileri bir “koz” olarak kullanacak kadar zıvanadan çıkmış durumda. İkinciler ise ne pahasına olursa olsun sınırları kapatma derdinde. AB emperyalizmi bu hedefe ulaşmak için kaba şiddet dahil her tür kirli yola başvuruyor. Nutuk atmak söz konusu olduğunda insan haklarından, özgürlüklerden dem vuran AB şefleri, göçmenlerin geçişini engellemek söz konusu olduğunda birer zorba olduklarını açıkça gösteriyorlar.

Bu şefler ne Suriye’nin yakılıp yıkılmasına karşı çıktılar, ne cihatçıların AB ülkelerinden tetikçi devşirmesini engellemek için kıllarını kıpırdattılar. Milyonlarca insanı yerinden yurdundan eden savaşa ya doğrudan ya dolayı şekilde destek verdiler. Son dönemde ise Ankara’daki dinci-faşist rejimin Suriye topraklarını işgal etmesine de ses çıkarmadılar. Cihatçıların İdlib’den temizlenmesi için Suriye ordusu ile müttefiklerinin başlattığı saldırıyı durdurmak için AKP-saray rejimine açık ya da gizli destek sundular.

Bu riyakarlar takımı, “göçmenlere karşı savaş” tedbirlerine baş vurarak sahada aktif rol almaya başladılar. AB şefleri Yunanistan’a polis, asker, mühimmat transfer etmekle yetinmediler. Ek olarak insansız hava aracı (iha) da göndermeye karar verdiler. Bu alanda öncülük yapma utancı Avusturya’ya düşmüş görünüyor.

Sputnik’te yer alan habere göre Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmesinin ardından başkent Viyana’da yaptığı açıklamada, "Yunan polisinin sınırları korumasına en iyi şekilde destek olabilmek için özel bir askeri birimin yanı sıra bir zırhlı araç, insansız hava aracı ve çeşitli ekipmanlar göndermeye dün itibarıyla karar verdik" şeklinde konuştu.