SHUDER’in paneli yasaklandı

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Kocaeli Şubesi tarafından Kocaeli Üniversitesi’nde yapılmak istenen ancak izin verilmeyen panel, Eğitim Sen’e alındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Mart 2023
  • 14:55

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) ve Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’nin, 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında Kocaeli Üniversitesi’nde gerçekleştirmek istediği panel üniversite yönetimi tarafından yasaklandı. Yasaklamanın ardından Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’nde yapılması planlanan panel hedef gösterildi.

Kurumlar Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’nde ortak açıklama yaptı. Açıklamada 2007 yılından bu yana 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü’nün, sosyal çalışmanın kazanımlarını öne çıkaran, toplumların geleceği için sosyal çalışmanın görünürlüğünü artıran, sosyal adaleti ve insan haklarını savunmayı amaçlayan küresel çapta bir kutlama günü olduğu belirtildi.

Açıklamada, her yıl farklı bir tema ile kutlanan günün bu yıl “Ortak sosyal eylem yoluyla çeşitliliğe saygı” teması ile kutlandığı hatırlatılarak, 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremde etkilenen 11 ilde ortaya çıkan pratik üzerinden bir panel yapma kararı alındığı belirtildi. “Panele Afet için Feminist Dayanışma, Ankara LGBTİ+ Deprem Dayanışması, Sığınmacı Göçmenlerle Dayanışma Derneğinden konuşmacıların katılmasını planladık” denilen açıklamada, depremden etkilenen bölgelerde kadınların, LGBTİ’lerin, göçmenlerin, savunmasız grupların görünürlüğünü, eşit, adil biçimde hizmetlere erişim sorunlarını, buna karşı örülen dayanışma pratiklerini konuşmak istediklerini ancak Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde görev yapan dernek üyesi akademisyenlerle planlanan bu panelin üniversite salonunda yapılmasına izin verilmediği belirtildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Paneli düzenleyen arkadaşlarımız hedef gösterildi ve nefret dili kullanılarak engellendi. Yaşanan gelişmelerin ardından panelimizi Eğitim Sen Kocaeli Şubesi ile ortak yapmaya karar verdik. Ancak yine birtakım sahte hesaplar, isimsiz telefonlarla nefret söylemi devam etti. İktidar söylemi, kamu kurumları hatta üniversitelerin dahi el birliğiyle körüklediği şiddete, nefrete inat bizler eşit özgür dünyayı birlikte kuracağız, birbirimizden vazgeçmeyeceğiz.”

İLİŞKİLİ HABERLER