Sekiz ilde karantina kararı

AKP-MHP iktidarının 'normalleşme' ısrarı virüsün yayılmasını hızlandırıyor. 8 ilde daha karantina kararı alındı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Mart 2021
  • 11:28

AKP-MHP iktidarının “normalleşme” ısrarı sürerken, artan vaka sayıları nedeniyle 8 ilde daha karantina kararı alındı.

Balıkesir Ayvalık'a bağlı kırsal Kırcalar ve Odaburnu mahalleleri ile Sındırgı'ya bağlı kırsal Kınık mahallesi Ayvalık ve Sındırgı İlçe Hıfzıssıhha Kurulları kararıyla karantinaya alındı.

Erzincan merkeze bağlı Günebakan köyü, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 10 gün süreyle karantinaya alınarak, köye giriş çıkışlar yasaklandı.

Ordu Kabataş ilçesi Beylerli ve Kuzköy mahallelerinde yapılan testler sonucunda Covid-19 vakaları olduğu ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edildi.

Valiliğin yaptığı açıklamaya göre Covid-19 salgınının kontrol altına alınması amacıyla Beylerli ve Kuzköy Mahalleleri 15.03.2021 tarihi saat 18.30'dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantinaya alındı. Her iki mahalleye giriş çıkışlar kapatıldı.

Diyarbakır Silvan ilçesi Mescit Mahallesinde bir binada oturan aynı aileden 4 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Virüs testi pozitif çıkan hastalardan birinin mutasyonlu virüs taşıdığı belirlendi. Hastaların bulunduğu apartman Covid-19 önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Ayrıca mutasyonlu virüs tespit edilen kişinin oğlunun, yaklaşık 1 haftadır okulda yüz yüze eğitim gördüğü öğrenildi.

Rize'de ise 9 kişinin, Trabzon’un Çaykara ilçesinde bir cenaze namazına katıldıktan sonra rahatsızlanmaları üzerine yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri 9 kişinin yaşadığı 3 evi karantinaya aldı.

Kastamonu İnebolu Şehit Arif Demirel Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan 2 öğretmen ile okul pansiyonunda kalan öğrencilerden 6 tanesinin test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine karantina amaçlı olarak pansiyon kapatıldı. Ardından, okulda da yüz yüze eğitime 10 gün ara verildi. İlçede bulunan İnebolu Atabeyli İlk ve Ortaokulu'nda da öğretmen ve öğrencilerde Covid-19 vakalarının görülmesi nedeniyle iki okulda da yüz yüze eğitime 10 gün süreyle ara verildi.

Öte yandan 9 kişinin Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı İnebolu ilçesine bağlı Akgüney Köyü karantinaya alındı. Kararın ardından köyde taşımalı olarak öğrencilerin geldiği Atabeyli Okulu da tedbir amaçlı karantinaya alındı.

Adıyaman Gölbaşı Kaymakamlığı ilçeye bağlı Haydarlı köyünün, Covid-19 tedbirleri kapsamında ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 10 gün karantinaya alındığını duyurdu.

Karabük Safranbolu ilçesi Esentepe Mahallesi İncekaya Caddesi’ndeki Sarışen Kooperatif Sitesi içerisinde bulunan A ve B bloklarında birden fazla pozitif vakanın bulunduğu açıklandı.

Valilikten yapılan açıklamada birden fazla Covid-19 pozitif vakanın tespit edilmesi ve temaslı sayısının çok olması nedeniyle toplam 19 dairenin bulunduğu iki apartmanda 10 gün karantina uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

Samsun arttırıldığı söylenen tedbirler kapsamında kent merkezine Ankara, Ordu ve Sinop güzergahında karayolu üzerinde HES kodu sorgulaması yapıldığı belirtiliyor. “HES kodunda riskli görünen kişiler” tespit edildiğinde, kişilere test ve sonuca göre kişilerin yaşadığı yere karantina uygulanacak.